Indholdsfortegnelse
Kapitel 1 – Markedsføring i en succesrig virksomhed 6
- KONCEPTER 6
- MÆRKEVARE 6
- DE 4 P’ER 7
Kapitel 2 – Virksomheden 8
- Virksomhedens interessegrupper 8
- Værdikæde 8
- SUPPLY CHAIN 9
- E – HANDEL 9
Kapitel 3 – Strategisk analyse 10
- STYRINGSNIVEAUER 10
- DEN STRATEGISKE PLANLÆGNINGSPROCES 10
- IDE 10
- PLC ~ Product Life Circle 10
- PORTEFØJLEANALYSE 12
- BOSTON MODELLEN 12
- GENERAL ELECTRIC 14
- ANALYSE AF STÆRKE/SVAGE SIDER OG MULIGHEDER/ TRUSLER 16
- SWOT 16
- TOWS 16
Kapitel 4 – Fremtidig strategi 17
- MÅL 17
- VÆKSTSTRATEGIER 17
- KONKURRENCESTRATEGIER 20
Kapitel 5 – virksomhedens internationalisering og globalisering 23
- Eksportmotiver: 23
- Eksportbarriere: 23
- Eksportberedskab: 24
- Internationaliseringsprocessen: 24
- Globalisering af virksomhedens værdikæde 26
- Netværk 27
Kapitel 6 – Omverdensmodellen 28
- Afhængig omverden (nærmiljø) 28
- Uafhængig omverden (fjernmiljø) 28
- VIRKSOMHEDENS REAKTION PÅ OMVERDEN 29
Kapitel 7 – Konsumentmarkedet 30
- Konsumentmarkedet og producentmarkedet 30
- S-O-R modellen 30
- Forbrugerens baggrund (i O’et) 30
- Købsadfærd 33
Kapitel 8 – Producentmarkedet 36
- Producentmarkedet: 36
- FORHOLD DER PÅVIRKER KØBSKRAFEN 37
- KØBSADFÆRD 38
- TRANSAKTIONSMARKEDSFØRING KONTRA RELATIONSMARKEDSFØRING 40
- MARKEDSFØRING PÅ PRODUCENTMARKEDET 41
Kapitel 9 – konkurrenceforhold 43
- Analyse af konkurrenceforhold 43
- Branche og konkurrentanalyse 44
- Markedsføringsmæssige konsekvenser af konkurrencesituationen 46
Kapitel 10 – Den konkurrencemæssige position 47
- MARKEDSLEDER 47
- MARKEDUDFORDRER 48
- MARKEDSFØLGER 49
- MARKEDSNICHER 50
- BALANCEN MELLEM KONKURRENCEORIENTERING OG KUNDEORIENTERING 51
Kapitel 11 – virksomhedens informationssamling 52
- Markedsanalyser 52
- Markedsprocessen 52
Kapitel 12 – Markedsudvælgelse 57
- TILFÆLDIGHEDSMETODEN 57
- NÆRMARKEDSMETODEN 57
- TRAGTMETODEN 57
Kapitel 13 – Model til analyse af markedsforhold 60
- Grundlæggende forhold 60
- Specifikke produkt- og markedsforhold 63
- Konklusion 64
Kapitel 14 – Regioner af betydning for virksomheden 65
- DANMARKS EKSPORT 65
- EU – LANDE 65
- BRIK- LANDENE 65
- PERSPEKTIVER TIL DANSK EKSPORT TIL ASIEN 66
- PERSPEKTIVER FOR DANSK EKSPORT TIL NORDAMERIKA 66
- PERSPEKTIVER FOR DANSKE EKSPORT I ANDRE REGIONER 67
Kapitel 15 – Kulturelle forhold 68
- Hvad er kultur 68
- Kulturforskelles opståen 69
- Systematisering af kulturforskelle 69
- Kulturmanagement 71
- Kulturelle forskelle i fremtiden 71
Kapitel 16 – Segmentering og målgruppevalg 72
- SEGMENTERINGSBEGREBET 72
- KONSUMENTENHED 72
- SEGMENTERINGSPROCESSEN 72
- MÅLGRUPPE VALG: 74
- Segmentering af eksportmarked 75
Kapitel 17 – Positionering 76
- Differentiering 76
- Positionering 77
Kapitel 18 – Standardisering eller differentiering af parametermix 78
- PARAMETERMIX 78
- PARAMETERSTRATEGIER 78
- DIFFERENTIERET ELLER STANDARDISERET PARAMETERSTRATEGI 80
Kapitel 19 – Produkt og produktudvikling 81
- Produktbegrebet 81
- Produktklassifikation 81
- Emballage 82
- Sortiment 82
- Produktudvikling 83
- Branding 84
- Produktet i eksportsammenhæng 85
Kapitel 20 – Serviceprodukter 87
- Serviceprodukter 87
- De 7 P’er 88
- Servicemanagementsystem (SMILK) 88
Kapitel 21 – Pris 90
- Forhold der har indflydelse på prisfastsættelsen 90
- Prisfastsættelsesmetoder 91
- Prisstrategier 91
- Kundernes reaktion på prisændringer 93
- Prisfastsættelse på eksportmarkederne 94
- Prisstrategier på eksportmarkederne 95
- Salgsbetingelser 96
- Betalinger og finansiering: se side 563 96
Kapitel 22 – National distribution 97
- HVORFOR MELLEMHANDLERE 97
- DISTRIBUTION PÅ KONSUMENTMARKEDET 98
- PRODUCENTMARKEDETS DISTRIBUTIONSKANALER 101
- DETAILISTEN 101
- GROSSISTEN 103
Kapitel 23 – International distribution 104
- Distributionsanalyse 104
- Distributionsformer med produktion i hjemland 105
- Distributionsformer med produktion i udlandet 108
- Valg af distributionsform 110
Kapitel 24 – Promotion 111
- Promotionparametren 111
- Promotionformer 112
- Kommunikationsplanlægning 116
- Promotionstrategi 120
- Promotion på eksportmarkederne 121
- Promotions rolle i fremtiden 122
Kapitel 25 – virksomhedens samlede parametermix 123
- Markedsføringsstrategien styrer planlægningen af parametermix’et 123
- Produktets placering i PLC - forløbet 124
- Kapitel 26 – Markedsføringsplan 126
- Markedsføringsplanens generelle indhold 126
- Markedsføringsplanens elementer 126
Uddrag
Et sæt retningslinjer for virksomhedens drift og markedsføring. Et koncept kan også siges at være en ”køreplan” for virksomhedens drift.
---
Er de grupper af personer i og omkring virksomheden, der af økonomiske eller andre årsager har indflydelse på virksomheden.
Interessenterne bidrager alle med noget til virksomhedens overlevelse. Til gengæld forventer de at modtage en form for belønning