Indledning
Novellen ”Myggestik”skrevet af Naja Marie Aidt fra 2006handler om en yngre mand som lever et succesfuld liv. En dag får han et myggestik.

Først tænkes myggestikket at være et helt normalt et, men med tiden bliver myggestikket værre og værre, og han må indlægges på hospitalet flere gange.

Myggestikket ænder med at blive så slemt at lægerne ikke tror at han kommer til at overleve. Han ender dog med at overleve, menhan sælger alt han ejer, bryder sin kontakt med familien og mister hele sit livsindhold.

Uddrag
Hovedpersonen i ”Myggestik” bevæger sig gennem en stor livskrise, fra at være frisk og velfungerende til at være hjælpeløs og døden nær. Selv om hovedpersonen i novellens begyndelse er frisk, så virker hanalligevel ensom og afkoblet.

De handlinger han udfører, virker overfladiske og tilgjorte, som noget han gør for at fremstå på en særlig måde. Det virker ikke dybt og ægte.

Når han bliver syg og hjælpeløs er det ligeledes den grusomme ensomhed og afstanden til andre mennesker der rammer den som læser novellen. ”Myggestik” kan være et billede på en mand hvis liv leves i kronisk ensomhed i en tilværelse uden mening.

Dette selv om de ydre omstændigheder ændrer over tid. Den indre oplevelse af ensomhed er konstant.

I den moderne, kapitalistiske verden, er ensomhed blevet et stort tema. Karriere-mennesker kan nemt blive opslugt af succes og økonomi, i så stor grad at det bliver det eneste der betyder noget.

Dette giver novellen os et indblik i, gennem brug af kontraster som liv og død, sygdom og sundhed, ensomhed og fælleskab.

Det er klart at forfatter Naja Maria Aidt har ønsket at formidle dette til verden, måske endda som et varsel. Et succesfuldt liv kan, og skal ikke, måles i kroner og øre, fordi det giver aldrig et helhedsbillede af virkeligheden.