Indledning
Jeg har valgt at arbejde med albummet Ækte Vare, som er blevet udgivet af danske rapper/sanger, Kian Larsson, som går under kunstnernavnet Gilli i 2014. Albummet omhandler livet i det hårde ghettomiljø med alt fra stoffer, sorte penge, fængsel og skyderier.

Albummet består af 8 sange i alt, med sangen ’Knokler Hårdt’ som det største hit i albummet, og som også var sangen der kickstartede Gilli’s rap karriere.

Der er et gennemgående tema igennem hele albummet, som selvfølgelig er kriminalitet, det hårde liv i ghettoen og jagten efter at tjene penge.

Indholdsfortegnelse
Jeg tror budskabet med sangen er at unge mennesker fra ghettoen, bliver besat af tanken om at være rig og tjene penge, og da de så opvokser i det hårde og allerede kriminelle ghettomiljøe ender de naturligt med at vælge den kriminelle vej, i stedet for den uddannelsesmæssige vej.

Dette understreges også når Gilli rapper: ”Vi dør for dumme ting men ikk' frihed”, hvor han jo mener at de dør for materielle ting, som penge, i stedet for bedre ting som frihed.

I sangen ”Knokler Hårdt”, rapper Gilli omkring livet på gaden eller i ghettoen, og de problemer der følger med ved at leve den slags livsstil.

Sangen er delt op i en popform, med et enkelt kontraststykke inden det sidste omkvæd. Temaerne i sangen er igen den kriminelle livsstil, loyalitet overfor sine brødre eller venner, og at knokle hårdt, for at tjene sine penge.

Han starter i 1. vers med at rappe omkring livet på gaden, med skudepisoder og sorte penge, dette ses f.eks. når han rapper:

”Sorte penge, fuck SU” og ”Skudepisoder, skud på din' ruder”.

I omkvædet kommer han så ind på at han selv knokler hårdt, for at tjene penge og at han ikke vil have falske venner omkring ham, da han rapper:

”For vi knokler hårdt, trykker sedler heromkring” og ”Jeg vil kun ha' brødre, fuck at ha' en falsk ven”.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver