Micro Matic AS | Noter

Indholdsfortegnelse
1.1 (10 %)
Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Micro Matic A/S.

1.2 (10 %)
Analyser udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2015/16 til 2017/18 ved hjælp af de fundne forhold. Se spm 1.1

1.3 (5 %)
Vurder, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2015/16 til 2017/18.

1.4 (4 %)
Forklar, hvorfor egenkapitalens forrentning er steget fra 30,9 % i 2016/17 til 31,2 % i 2017/18.

1.5 (5 %)
Udarbejd en analyse af soliditeten og likviditeten for Micro Matic A/S for årene 2015/16 til 2017/18.

1.6 (4 %)
Vurder, hvilke vækststrategier Micro Matic A/S forventer at bruge i fremtiden.

1.7 (6 %)
Vurder, hvor i værdikæden Micro Matic A/S primært skaber værdi for kunderne.

Uddrag
- Koncernen har solgt datterselskabet Nassau Door

- Micro Matic frasolgt flere virksomheder

- De seneste års høje efterspørgsel efter kvalitetsudstyr til udskænkning af fadøl, drevet af forbrugernes ønske om større udvalg af øl på fad

- Det lykkedes at få solgt virksomhederne Triax, Senmatic, Nassau Door og senest Elogic Systems godt, samtidig med at kerneforretningen i de senere år er styrket og udviklet.

- Et eksempel på udviklingen af nye produkter er FlexiDraft, som nu er udbredt til 7500 udskænkningssteder over hele verden med udsigt til fortsat vækst.

FlexiDraft er beregnet til små og mellemstore udskænkningssteder og er en helt færdig rullende " udskænkningspakke" med øl udstyr og haner, som kan flyttes rundt.

- Denne vækst er i det forløbne år forstærket af effekten fra det igangværende fodbold-VM, der traditionelt medfører investeringer i nyt udstyr fra de globale, regionale og lokale bryggeriers side.

- En stor del af den permanente fremgang er skabt i USA, som er verdens største ølmarked, og hvor Micro Matic har fået meget bedre fat i markedet.

- Endelig har Micro Matic nydt godt af, at ølmarkedet har ændret sig. Forbruget pr. person er ganske vist dalende, men der er kommet mange flere producenter, og forbrugerne efterspørger alle mulige forskellige øltyper og helst fra fad.

- Denne vækst er sket samtidig med, at Micro Matic har bredt sig. Dels har virksomheden taget markedsandele på sit kerneområde - en slags ventil til fadølsfustagerne - og dels har den opkøbt producenter, der laver beslægtede produkter.

- CSR mellem medarbejder, bedre arbejdsmiljø: Mindre arbejdsulykker gør at de kan producere mere og får virksomheden til at køre godt rundt.

- Micro Matic har i det forløbne regnskabsår etableret en ny innovationsafdeling i Guangzhou, Kina, med fokus på udvikling af fadølsløsninger til det voksende kinesiske marked samt for at sikre udviklingen af fortsat konkurrencedygtige produkter.

---

Omsætningen har fra år 2016 til 2018 udviklet sig positivt. I år 2016 var omsætningen på 100 og har i 2017 udviklet sig til 105 og i år 2018 til 106.

Omsætningen er steget eftersom at der har være en høj efterspørgsel i disse år: De seneste års høje efterspørgsel efter kvalitetsudstyr til udskænkning af fadøl, drevet af forbrugernes ønske om større udvalg af øl på fad.

Udover dette så de haft vækst i det forløbne år forstærket af effekten fra det igangværende fodbold-VM, der traditionelt medfører investeringer i nyt udstyr fra de globale, regionale og lokale bryggeriers side.

Hvis man kigger på hvilke forhold som har været med til at påvirke stigningen af produktionsomkostningerne er det forhold så som at der i de seneste år har været høj efterspørgsel efter kvalitetsudstyr til udskænkning af fadøl, drevet af forbrugernes ønske om større udvalg af øl på fad.

Udover dette har de haft fokus på et bedre CSR-miljø med et sikkert arbejdsmiljø, dette er med til at der kommer færre arbejdsskader og mindre sygdom, men gør at omkostningerne stiger.

De har også investeret i effektivisering af produktionen. Deres el og vandforbrug er blevet mindre hvilket er med til at gøre at produktionsomkostningerne ikke stigere så meget.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu