Micro Matic A/S | Virksomhedsøkonomi

Opgavebeskrivelse
1.1 Vurder, hvilke fordele Micro Matic A/S kan opnå ved at have fokus på CSR.
1.2 Vurder, hvilken konkurrencestrategi Mirco Matic Beverage anvender.
1.3 Udarbejd en analyse af rentabiliteten, indtjeningsevnen og soliditeten og likviditeten for Micro Matic A/S for årene 2014/15 til 2016/17 med udgangspunkt i nøgletallene, artiklerne og internt materiale.
1.4 Vurder, hvorledes Micro Matic A/S´ likviditet overordnet set har udviklet sig i 2016/17 og forklar, hvilke væsentlige forhold der har været årsag til udvikling.
1.5 Vurder, Micro Matic A/S´ fremtidsudsigter med udgangspunkt i besvarelsen af spørgsmål 1.1 – 1.4.
2.1 Udarbejd den optimale afsætningsplan for det kommende kvartal, når der tages hensyn til den begrænsede kapacitet 600 maskintimer.
2.2 Beregn det samlede dækningsbidrag ved den optimale afsætningsplan.
2.3 Vurder, om der er lønsomt at købe GUM15 hos samarbejdspartneren.
3.1 Opstil investeringsforslaget nettobetalingsstrøm.
3.2 Vurder, om investeringen er lønsom.
3.3 Udarbejd relevante beregninger for følsomhed ved ændringer i investeringsforslaget forudsætninger.
3.4 Vurder, hvor følsom investeringsforslaget er overfor ændringer i forudsætningerne.
4.1 Beregn, om det er lønsomt for virksomheden at indkøbe M12 hos underleverandøren i Vietnam.
4.2 Beregn, hvor meget det årlige forbrug mindst skal udgøre for, at det er lønsomt selv at producere M12.
4.3 Diskuter, om Remin ApS bør ophøre med selv at fremstille M12.

Uddrag
Virksomheder har gennem den seneste tid oplevet vækst samtidig med de har bredt sig. Virksomheden markedsandele på kundernes favorit øl, nemlig fadølsfustager og opkøbt producenter, som arbejder med at lave beslægtede produkter.

Hvis virksomheden får fokus på CSR, så kan de opnå fordel ved tillidsskabende relationer til kunder, hvilket skyldes at kunder er tilfredse for virksomheden, idet de tilfredsstiller dem ved at levere flere produkter udover øl, såsom haner, skilte, slanger osv.

Med denne udvikling, har virksomheden fremvist at de har en strategi og forretningsplan, der betyder at de har fået tættere ansvarligheden indenfor forretningen, som viser positivitet og virksomheden får udbytte af det arbejde de fremviser.

Når der tages udgangspunkt i at virksomheden har oplevet en gunstig udvikling gennem årene, så skal der også tages udgangspunkt i at de har gjort dette på et markedet, hvor der kun er gamle japanere, som ikke får børn. Herudover er de også loyale, hvor de bruger ekstra yen på kvalitetsprodukter. Søren Vilby nævner; ”Japanere bliver meget gamle, så får de ingen børn, så der bliver færre på markedet. Derfor er vi også rigtig godt tilfredse med, at det er lykkedes os at vækste derude i de senere år.”

Herudover sætter virksomheden primært fokus produktion, produkters miljø og klimamæssige betydning samt medarbejdernes arbejdsforhold. Virksomheden vil undgå arbejdsulykker, hvor de har udarbejdet en sikkerhedspolitik, som er medvirkende til at forbedre arbejdsmiljøet.

Formålet er at medarbejdernes arbejdsopgaver skal udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt. Dette har givet pote, idet virksomheden har fået halveret arbejdsulykker i 3 år. Herudover har virksomheden også forbedret miljø- og klimapåvirkning, hvilket det er reduceret med 40 % i en 3-års periode.

De har i 2016 gennemført et affaldsprojekt, som har vist positiv fremgang, hvilket at mængden af affald til genanvendelse er blevet øget ift. sidste regnskabsår.

Sådan får du adgang til resten af materialet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her