Indledning
Maleriet Facebook fra 2013 af Pawel Kuczyńskis, billedets genre er surrealisme. Billedet er en fortolkning af vores nymoderne digitaliserede verden, Pawel Kuczyńskis viser os sandheden bag de lukkede døre og at alt ikke er så perfekt som det ser ud.

Han viser os kontrasten mellem sandhed og løgne ved brug af provokerende og kontroversielle malerier.

Indholdsfortegnelse
Indledning
Analyse af Pawel Kuczyńskis maleri Facebook
Analyse af billedet
- Billedets komposition
- Billedets indhold
- Fortolkning
- Perspektivering

Uddrag
Analyse af billedet
Billedet vi ser på forsiden, er en del af Pawel Kuczyńskis’ serie Facebook.

Det første man lægger mærke til på maleriet, er de utrolige mørke farver, der er ikke meget kontrast imellem de lyse og mørke farver.

På maleriet ser vi en mand som kigger ud i verden igennem et Facebook periskop, bag en dør som står på klem. Det ligner umildbart en mørklagt fængselscelle.

Billedets komposition
Øjnene stopper på det store Facebook periskop, og bevæger sig derefter over på lyset i døren

hvilket også er de ting som vi ser i det gyldne snit. I billedet er der blevet gjort brug af lodrette linjer, dette ser vi på at næsten alt står oprejst.

Facebook periskopet, manden, døren og tremmerne, dette giver os større fokus på de vigtige ting på billedet.

Dog er der også gjort en smule brug af vandrette linjer, dette ser vi bag døren ud i horisonten, de vandrette linjer skaber ofte en fornemmelse af ro og stabilitet.

Billedet er malet i normalperspektiv, hvilket får os til at føle at vi står der sammen med personen på billedet, og hermed lever vi os mere ind i historien der bliver fortalt.

Billedets indhold
Når man ser på billedet, kommer man i et næsten sørgeligt humør, billedet er meget mørkt, hvilket påvirker stemningen til at blive trist og tankevækkende i et hvis omfang.