Indholdsfortegnelse
Præsentation
Forgrund
Mellemgrund
Baggrunden
Motiv og handling:
Handlingslinje:
Det gyldne snit:
Beskæring:
Perspektiv:
Personer:
Moren:
Sønnen i blå cardigan:
Sønnen i en orange skjorte:
Genstande:
Symboler:
Farvesymbolik:
Tema:
Hvad vil billedet fortælle os?
Vurdering - hvad synes du om billedet?
Perspektivering:

Uddrag
Præsentation
Billedet er lavet af Niels Strøbek, i år 1970.
Billedet forestiller en middelklasser familie i et middelklasse hus.

Maleriet er realistisk og opbygget i en hierarkisk komposition, da opmærksomheden kun samles omkring få centre i billedet.

Kunstneren har benyttet sig af farver, skygger, symbolik og kontraster til at skabe bestemte associationer og stemninger. Den er set i normalperspektiv med et synspunkt set i total.

Titel: Familie
Kunstner:
År: 1970
Dimensioner: 100x120 cm.
Type: Olie på lærred
Genre: Portræt maleri
Stilart: Fotorealisme/realisme – Maleriet skal ligne virkeligheden, så meget som overhovedet muligt.

Privateje
Forgrund-mellemgrund, baggrund - tøm billedet

Forgrund
På billedet ser man i forgrunden en kernefamilie, som består af en far, en mor og 2 børn.

De sidder ved et lille bord i stuen og kigger i en bog, den ligner en bog, hvori man kan lære en masse ny viden. På bordet er der også et brev, et askebæger med en cigar, spillekort, legetøj og en vase med blomster.

Faren bærer en skjorte med slips, og udenpå har han et åbent jakkesæt. Jeg vil gætte på, at han ca. er omkring 45-50 år, da han er blevet gråhåret.

Mellemgrund
Vi ser ikke så mange ting i mellemgrunden. Det eneste vi som sådan ser er noget af familiens hus. Vi ser noget af et blåt tæppe og en orange dør.

Baggrunden
I baggrunden ser vi familiens hus meget tydeligere. Vi ser noget som ligner en stue. Rummet er meget tomt, måske er de lige flyttet ind.

Men ellers kan vi se et lille bord henne ved vinduet. Vi kan se at de har nogle malerier hængende på væggene, og så er der en stor åben dør til et andet rum.

Motiv og handling:
Vi kan se en familie. De sidder ved et lille bord i stuen og kigger i en bog, den ligner en bog, hvori man kan lære en masse ny viden.

I hjemmet er det muligvis faren, der hjælper børnene med skolearbejdet, da det er ham, der læser i bogen, og moren sidder fredeligt ved siden af og lytter.

Man kan også se, at børnene er placeret tættere på faren end moren, og det kan hænge sammen med, at moren måske er en hjemmegående husmor, og derfor har de mulighed for at være mere sammen med hende, da faren sandsynligvis arbejder til dagligt, og derfor er han mest interessant, fordi de ikke ser ham særlig tit.

Det kunne også være at moren og faren lige har været til en begravelse uden børnene, siden de begge har overtøj på og er klædt i sort. Ud fra deres ansigtsudtryk ser de også meget triste ud.