Indledning
Vi ser her et portrætbillede af Oda Krohg, som blev malet af Christian Krohg i 1888. Christian Krohg var mand til Oda, dengang portrættet blev lavet.

Portrættet er figurativt, da vi i billedet ser Oda i en smuk udsmykning, samtidig ser det ud til at hun befinder sig i et rum, hvor der har siddet en og malet hende.

Der er særligt blevet lagt fokus på hendes farver, samt hvordan hendes udstråling fremvises. Portrættet er malet sådan at det kun er Oda som er i fokus, da man har valgt at placere hende midt i billedet hvor hun næsten fylder det hele.

Der er dog godt nok en baggrund, men man har valgt at gøre den grå så den ikke tager noget opmærksomhed fra Oda.

Indholdsfortegnelse
Tekstanalyse af ”Constance ring”

Uddrag
Igennem det her uddrag følger vi de to personer, tekstens hovedperson som er Constance mens bi-personen er Ring.

Tekstens hovedperson Constance bliver beskrevet som den her meget stærke kvinde, som står ved hvad hun mener. Det kan vi se ved at hun holder fast i det her med at hun vil skilles fra Ring, efter han havde været utro med tjenestepigen og gjort hende gravid.

Hun opsøgte Pastor Kuhn, for at få ham til at hjælpe med at gøre skilsmissen til en realitet.

Selvom Constance var en meget stærk kvinde, havde hun det stadig svært med at skulle skilles fra ham, fordi det var hendes elsker.

Vi ser det også igennem teksten, at det er hårdt for hende at skulle opsæge hjælp til skilsmissen, ” Hun havde en Fornemmelse af, at inde i Hodet gik noget rundt, uafladelig rundt, det var derfor hun ikke kunde huske, hvad Ordene hed.”

Her er Constance lige ankommet til Pastoren’s bygning, hvor hun bliver utryg over situation og ordene kører rundt oppe i hovedet på hende, hun var stadig chokeret over det Ring havde gjort med hende.

Samtidig med det var det ikke nemt for kvinder at gå fra deres mænd dengang, så det kan også være en af grundene til at Constance er blevet lidt nervøs inden samtalen.

Men hendes kendetegn var netop den her styrke hun havde, og hun turde stå ved det hendes krop fortæller. Vi ser også i teksten at hun fortæller Pastoren, ”Jeg er kommen for at sige Dem, at jeg vil skilles fra min Mand.”

Som også indikere det her med, at nu hvor han har forrådt hende skal hun ikke bare bære over med det som andre kvinder gjorde. Hun holdt ved sin mening og ville skilles fra Ring, det var ikke nemt for alle kvinder at gøre det.

Pastoren er dog ikke helt enig i Constances beslutning, han prøver at føre hende ind på et andet spor, da han ikke mener det er et godt valg for hende.

Jeg får et indblik på pastoren som om han er meget religiøs, da han flere gange bruger citater fra biblen, til at overtale hende til at træffe et andet valg.

”Jo, Frue,” afbrød han hende med mild Stemme. Eller hvorledes vil De kunne slippe

fra et Ord som dette: hvad Gud har sammenføjet, skal Menneskene ikke adskille.”

Det er et af disse citater pastoren bruger til, at give Constance et andet blik på situationen.

Han prøver at fortælle hende at os mennesker er skabt af gud, og det er derfor ikke meningen at man skal gå fra hinanden.

Men Constance er fast besluttet, hun vil skilles og hører ikke rigtig alle de religiøse ting pastoren siger, fordi hun er opklaret med hvad hun vil.