Det smukke maleriet

Indledning
En solskinsdag for mange år siden, gik en engelsk maler rundt i sydtysklands gader, ligesom turister nu gør. Han ledte efter noget, han kunne tage med hjem til England som et minde. Efter en hel dags søgen efter det perfekte sted i Tyskland, havde han intet fundet, og begyndte fortvivlet at gå hjem til hotellet igen. Pludselig fangede et hus hans opmærksomhed, og han stoppede. Han havde gået forbi det flere gange før, men havde ikke lagt mærke til det før nu. Han lagde mærke til hvordan taget var skævt, men alligevel lå som et skjold over huset.

Han så at ingen hjørner var 90 grader, men alligevel ikke skæve. Og han så at haven så rodet ud, men at der alligevel var et form for system i. Han syntes at det var helt utroligt at husets fejl var det, som gjorde huset specielt. Huset var velholdt og i god stand og det sås tydeligt at der var nogen, som tog sig af det.

Uddrag
Han fandt sig et arbejde, og arbejdede hårdt, og som tiden gik, fik han bygget mere og mere på huset. Derfor er taget og væggene skæve". Maleren så på hende med store øjne. "Han brugte de forhåndenværende søms princip", tilføjede hun med et smil. Pludselig gik døren op og en lille pige på omkring fire år kom ind.

Hun havde de samme øjne som drengen havde, og lignede kvinden på en prik. Pigen sagde noget på tysk, som maleren ikke rigtig kunne forstå, så han prøvede bare at lade som ingenting. Kvinden svarede pigen i en arrig tone. Inde fra stuen hørtes nu den gamles stemme, og den var ikke blid. Kvinden rejste sig og gik vredt ind i stuen, efter at have bedt maleren vente lidt, og så hørtes skænderi fra stuen. Da hun kom ud igen bar hun pigen, og man kunne se at den lille havde grædt.

Kvinden satte pigen fra sig og lukkede døren bag sig. "Vil du have kaffe?", spurgte hun smilende, men maleren hørte på hendes stemme, hvor frustreret hun var. Han nikkede, og kvinden begyndte at lave kaffe. Samtidig som hun lavede kaffe fortalte hun "Den gamle mand derinde er min far. Efter at min mor døde, er han bare sunket dybere og dybere i en ond cirkel af vrede, sorg og jalousi, og han kan ikke finde ud af at bryde den."

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her