Magt og demokrati | Samfundsfag

Indholdsfortegnelse
2. Sammenlign de opfattelser af udfordringerne for det danske demokrati, som kommer til udtryk i bilag B1, B2 og B3. I sammenligningen skal du anvende viden om magtopfattelser.

3. Du er økonomisk-politisk rådgiver for Socialdemokraternes formand. Skriv et notat, der sætter vedkommende i stand til at udnytte begrebet ”konkurrencestat” på en måde, der kan gavne Socialdemokraterne i en valgkamp. Notatet skal tage udgangspunkt i videoklippet (bilag B4), og du skal anvende viden om magt og politisk meningsdannelse. Angiv kilde, hvis du anvender supplerende materiale.

Uddrag
Corydon fremviser i bilag 4 hans opfatning af konkurrencestaten. Han mener at konkurrencestaten skal forstås som et moderne velfærdssamfund, hvor det samfund forstået at vores verden har udviklet en større konkurrence.

Det moderne velfærdssamfund er altså formet på den måde at det kan konkurrere med andre lande, ift. arbejdspladser og vækst, hvilket gør at velfærdsstaten kan overleve, mener Corydon. Corydons opfattelse af konkurrencestaten er hermed positiv, i modsætning til den mere generelle opfattelse.

Ud fra dette anbefaler jeg altså at gå efter Corydons syn på konkurrencestaten, da Corydons opfattelse gør at begrebet bliver nedtonet således at det ikke længere lyder som en trussel, men snarere som en løsning.

Corydon formår altså at få begrebet “konkurrencestat”, til at hænge sammen som en tilknytning til velfærdsstaten, frem for at det bliver en erstattelse.

Corydon mener altså at for at have en god velfærdsstat, er man nødt til at have en konkurrencestat, da det danske samfund skal kunne konkurrere i verden, for at kunne vedligeholde velstanden, som er nødvendig for at bevare velfærdsstaten.

Derfor er det vigtigt at vi fremhæver ‘nødvendigheden’ og dæmper ‘truslen’ til valgkampen.

Vælgerne af vores parti skal helst ikke tro at vi fjerner velfærdsstaten, da mange af vælgerne er afhængige af vores velfærdsstat, fx de vælgere som arbejder i den offentlige sektor.

Derfor er det meget vigtigt at vi formulerer vores idé på den måde at vælgerne ser konkurrencestaten som en forbedring og en tilknyttelse af velfærdsstaten, så vælgerne ikke tror at vi afmontere velfærdsstaten.

Jeg tror sagtens at vi kan få drejet vælgernes syn, da vi som socialdemokratiet har emneejerskab på dette område. Vores vælgere ved at vi har kompetencerne når det kommer til velfærdsstaten.

Vi kommer altså med de allerbedste løsninger på dette punkt. Vi kan i forlængelse af dette eventuelt bringe forhold til ældre på banen, for at komme med et eksempel på at vi er troværdige.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her