Lego | Afsætning

Indledning
LEGO koncernen er en dansk aktieselskab - familieejet legetøjskoncern. LEGO ejes i dag af tredje og fjerde genrations af stifterne Ole Kirk Kristiansen. Ejerskabet håndteres gennem investeringsselskabet KIRKBI som ejer 75% af virksomheden, og LEGO fonden ejer de sidste 25% af virksomheden.

LEGO er en produktionsvirksomhed, hvilket vil sige at de producere og fremstiller varer, og køber selv deres råvarer. LEGO laver primært legetøj – legoklodser af plastik samt andre produkter. LEGOs vigtigste formål er at inspirere og udvikle børn til at tænke kreativt gennem leg.

Uddrag
De 4 p’er fortæller om virksomhedens Product, Promotion, Price og Place. De 4 p’er udgør tilsammen virksomhedens samlede markedsføring og de bruges til at komme bedre i kontakt med målgruppen.

Produkt: LEGO’s produkter i form af deres LEGO-sæt opfylder flere kvalitetsdimensioner. Den funktionelle kvalitet består i, at hver enkel LEGO klods passer perfekt sammen Sortimentet er forholdsvis smalt og dybt, da de primært sælger LEGO klodser i forskellige varianter og sæt. Dog sælger de også tøj, bøger, film og diverse andre ting. LEGO har også 8 LEGOLAND parker. Medtager man alle produkterne og services i sortimentet, bliver sortimentet bredere, dog stadig ikke så bredt så som et supermarked har. Det smagsmæssige bliver også tilgodeset, da LEGO samarbejder med store filmselskaber som f.eks. Disney.

Pris: Prisen på virksomhedens produkter er et parameter som er vigtig for virksomheden selv, men også kunderne. Fordi prisen direkte påvirker virksomheden, da indtjeningen skal dække over omkostninger. Der er forskellige forhold der påvirker prisen. De eksterne forhold er de mest væsentlige. Den høje efterspørgsel, deres position på markedet og den begrænsede konkurrence, er med til at give LEGO muligheden for at sætte deres priser så højt. De interne forhold spiller også en rolle, fordi kvalitet og udvikling er vigtigt hos LEGO, der har produktudviklet siden 1950’erne.

Promotion: LEGO promovere bl.a. med videoer, og reklamefilm i fjernsynet. LEGO benytter Pull-strategi, hvor man markedsfører sig direkte ud til den egentlige forbruger. Det gør de for at skabe mere efterspørgsel. LEGO har også en hjemmeside hvor man kan se sortimentet og bestille varer, der er også nogle enkelte små spil, som mest er henvendt til de mindre. LEGO promoverer også ud til deres kunder gennem deres mellemhandlere (ToysRus, føtes, Fætter BR). De har også haft gratis LEGOLAND-billetter på cornflakes pakker, det tiltrækker også kunder til parken, hvor de f.eks. også har en stor LEGO butik.

Place (distribution): LEGO sælger deres produkter rigtig mange steder rundt omkring i verden. LEGO har selv en del detail butikker spredt rundt i verden. LEGO benytter også mellemhandlere til at sælge deres produkter (ToysRus, føtes, Fætter BR), det er en fordel da det giver en hurtigere spredning af varen på markedet. De har også en online platform, i form af deres webshop.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her