Kropsfremstillinger | Dansk

Indledning
Måden vi ser ud på, har altid haft en betydning for os. For 150 år siden skulle man være fyldig og kurvet, mens vi de sidste 20 år har vi skulle være slanke med lille talje som kvinder og muskuløse og høje som mænd. Vores skøndhedsidealer er måske blevet for ekstreme, fordi det er så lav en procentdel af os der faktisk ser ud som de modeller man ser i reklamerne.

Tallene for personer med spiseforstyrrelser har aldrig været højere. Selvom vi er begyndt at få mere fokus på sundhed og forskellighed. Er vi så kommet til et punkt hvor det er okay at bare være normal? Eller fylder vores forestillinger om den perfekte krop stadig for meget?

Uddrag
Det er netop den tematik som bliver fremstillet i dokumentarerne: ”Tykke Ida” fra november 2017 og ”Hård udenpå” fra oktober 2017, produceret af DR. I ”Tykke Ida” omhandler det Ida Rud, som er kropsaktivist. Ved hjælp af de sociale medier udstiller Ida sin krop med afslørende billeder for at vise at det er okay at være tyk.

Ida Rud viser noget af sin hverdag frem og et stort fokus for hende er på tøj. Man ser hende kigge på noget tøj på et stativ og hun tager ned og henter noget tøj og prøver det på foran kameraet.

I ”Hård udenpå” møder vi Carsten, Simon, Marco og Nichlas. De har alle det tilfældes at de går rigtig meget op i deres udseende. Det handler om intensiv træning, tatoveringer og meget plejning af deres hår og skæg. De har alle valgt den samme livsstil hvor der ikke er nogen tvivl om at det handler om biler, fester, stoffer og at se unge ud for evigt.

Begge dokumentarer er i den dybdeborende genre. De handler om at fremstille en del af verdenen og i dette tilfælde vores forskellige syn på vores kroppe.

Det er meget tydeligt at dokumentarerne vil gøre sig så virkelige som overhovedet muligt, de gør brug af interviews, man følger personernes hverdag og der bliver talt til kameraet, hvilket alle er autencitetsmarkører. Klipningen er ikke dramatisk og der er udelukkende brugt håndholdt kamera.

Dokumentarerne forsøger ihærdigt at fremstille to slags kroppe i ”Tykke Ida” er det den overvægtige ”Alle mine deller og tordenlår” kropstype. Hvor i ”Hård udenpå” Er det i den helt anden ende.

Her gør de brug af steroider for at se så pumpede ud som overhovedet muligt. Solarie, botox og hyppige frisør- og tatovørbesøg er også noget de alle gør brug af for at opnå deres drømmekrop.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu