Indledning
Mange unge i dagens Danmark, går utroligt meget op i deres krop, spiser sundt mad, bruger flere timer foran spejlet og tjekker sin krop ud for at få det rigtige billede af sig selv. Specielt skal det hele se fint ud hvis kroppen skal ligges ud på de sociale medier, hvor alle kan se med.

Der synes de fleste at det er vigtigt at få den rigtige kropsholdning, hvor der helst ingen synlige deller må være, og alt skal se ”perfekt” ud. Kroppen i sig selv kan blive et helt projekt for det enkle menneske, og komme til at fylde for meget i hverdagen.

Men kan det blive for meget? De to dokumentarer ”Tykke Ida” og ”Hård udenpå”, sendt på dr3 hhv. 1. november og 25 oktober 2017, undersøger en form for hvad der sker når menneskers selvtillid bliver afhængig af den perfekte kropsbygning.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Når man ser de to dokumentere, skal man ikke dykke særligt meget ned for at blive overbevist om at ens udseendet ikke viser en stærk og god selvtillid, eller en tilfredsstillende personlighed.

Mere vil have mere, som de unge mænd siger. Man kan aldrig få nok hvis man ikke er tilfreds. Det er det modsatte af ”Tykke Ida’s” personlighed, hun er tilfreds med sin krop selvom de fleste nok ikke bry- der sig om hendes store overvægtige krop, og vil sige at det er forkert at se sådan ud.

”Tykke Ida” er meget stolt over at vise sig selv og hendes krop frem, og kæmper for at blive accepteret af sam- fundet som hun er.

Sammenligner man disse to dokumentarer ”Hård udenpå” går ud på at alt skal se perfekt ud udenpå, selvom man ikke har det godt indeni. ”Tykke Ida” viser sig som hun er, hun bekymrer sig ikke længere om at samfundet ikke kan lide hendes store krop.

De to forskellige kroppe man ser i dokumentarene, er ikke sunde kroppe, de er usunde på hver deres måde. Dokumentaren ”Tykke Ida”, er ikke en sund krop fordi at det ikke er sundt at være overvægtig.

Dokumentaren ”Hård udenpå” er ikke en sund krop for nogen fordi de træner så meget, træner alt for meget, går i solarie osv. Det er utrolig tydeligt at dokumentarerne vil gøre sig så virkelige som muligt, ved at de gør brug af interviews, at man følger personernes hverdag og der bliver talt til kameraet