Indledning
Debatten om splittelsen af storby og provinsen raser lige for tiden på diverse medier. Trods den samme regering og dronning, er vi en nation af mennesker, der lever vidt forskellige liv, grundet den manglende sammenhængskraft i landet. Men er man i udkants Danmark en underkendt stakkel? Ligeledes, er man så altid en del af den overlegne magtelite i København?

Uddrag
Det er sjofelt at være elitær af Anne Sophia Hermansen, og Stop Zenia Stampes egotrip af Henrik Day Poulsen er begge blogindlæg. De er udgivet af Berlingske i august måned 2016. Henholdsvis den 14. august og den 20. august.

Begge personer tager i blogindlæggene, omhandlende diskussionen omkring Danmarks deling af provinsen og storby, stilling til hvad de mener om den såkaldte elite.

Ifølge både Hermansen og Poulsen er ”byeliten overfladisk og asocial, mens provinsen har ægte fællesskaber” og ”udkants Danmark har behov for opmærksomhed og mere hjælp”, hvilke også er de to hovedsynspunkter og den centrale problemstilling i blogindlæggene.

De er begge meget enige i deres syn på Danmark og den danske magtelite. Hermansen mener for det første at ”det er sjofelt at være elitær”, dette bakker Poulsen op om, ved at inddrage politiker Zenia Stampe. Han mener at ”Stampe ønsker fokus på sin egen person, og ikke det politiske budskab”. Og ligesom overskriften for blogindlægget siger, så synes Poulsen at Stampes egotrip skal stoppes.