Krig Essay

Tis og kugler, Information, 2012
Armarillo, Janus Metz Pedersen, 2010

Indledning
Danmark er en krigsførende nation, og dette har den betydning, at vi sender soldater ned, for at kæmpe for os, og for andre. Der bliver forholdt sig forskelligt til dette faktum. Historien om at vores danske soldater skulle være bedre, end andre soldater bliver der udtalt sig om, i artiklen ”Tis og Kugler”.

Denne historie om at vi skulle være bedre end de andre soldater, bliver typisk brugt når vi danskere sidder og bliver i tvivl om, hvorfor det lige var vi valgte, at sende en ung mand i krig for os.


Hvorfor sender vi unge mænd ned for at slå ihjel eller blive slået ihjel? Da der blev sendt soldater til Kosovo talte vi ikke om dem som noget særligt. De var blevet sendt ud for at udføre en opgave ligesom alle andre. Nu til dags kan man sige vi beroliger og pynter på situationen for, at vi ikke får dårlig samvittighed over vi har sendt folk ned til at dø eller slå ihjel.

Uddrag
Men hvis vi sammenligner dette med ”jeg er en hær” så kan vi se at soldaterne har et andet indblik på deres job end vi har. Jacob udtaler sig om at han er glad for sit arbejde, men han også er splittet. Når vi tænker på krig og vores soldater har vi tænkt meget på dette med at slå ihjel eller blive slået ihjel, men for soldaterne er der mere i det.

For dem slutter krigen ikke når de forlader den, den forsætter i dem selv. Som i bogen ”jeg er en hær” udtaler sig om, er det svært for soldaterne at klare hverdagen når de vender hjem. Krigen har ikke kun konsekvenser for os og vores nation, det har kæmpe konsekvenser for de soldater, der kæmper for os. Så den gode soldat lever i alle, når de vælger at kæmpe for deres nation.

---

Vi har selv altid spekuleret over, hvorfor det er, at man gør, som man gør. At gå i krig. Der må vel findes bedre løsninger. Dog findes der rigtig mange sider af den samme sag, hvilket kan skabe stor uenighed og konflikt.

Dette ville vi tro b.la kunne være en af grundene til, at der bliver startet krig. Derudover ville vi også mene, at der bliver lavet nogle idéer fra magtfulde mennesker, som har lavet lidt om på virkeligheden, hvilket fører til diskussion.

Så langt, at det ender ud i at der ikke er nogen mellemvej, som alle parter ville få noget godt ud af.
Vi vil gerne have så mange synsvinkler på sagen, da vi kan have svært ved at forholde os til det, hvis vi ikke har nok information omkring det.

Herved har vi nemmere ved at støtte op om tingene, og selv beslutte os for om vi er for eller imod.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her