Essay – Krig

Indledning
Danmark er en krigsførende nation, og dette har den betydning, at vi sender soldater ned, for at kæmpe for os, og for andre. Der bliver forholdt sig forskelligt til dette faktum.

Historien om at vores danske soldater skulle være bedre, end andre soldater bliver der udtalt sig om, i artiklen ”Tis og Kugler”.

Denne historie om at vi skulle være bedre end de andre soldater, bliver typisk brugt når vi danskere sidder og bliver i tvivl om, hvorfor det lige var vi valgte, at sende en ung mand i krig for os.

Hvorfor sender vi unge mænd ned for at slå ihjel eller blive slået ihjel? Da der blev sendt soldater til Kosovo talte vi ikke om dem som noget særligt. De var blevet sendt ud for at udføre en opgave ligesom alle andre. Nu til dags kan man sige vi beroliger og pynter på situationen for, at vi ikke får dårlig samvittighed over vi har sendt folk ned til at dø eller slå ihjel.

Uddrag
For at overleve har mennesket, som sagt, altid forsøgt at udnytte og påvirke naturen omkring sig. Dette kunne eksempelvis være i ældre tid, hvor man brugte træ til at lave bål eller sten til at tænde ild.

Dengang brugte man naturens ressourcer til overlevelse. Man skød det, man skulle spise, dyrkede de grøntsager man skulle bruge og høstede og dyrkede jorden. Naturen gav mennesket alt de havde brug for.

I den forbindelse kan vi også tale om industrialiseringen, som i høj grad har påvirket den måde, hvorpå mennesket ser på naturen. Under industrialiseringen flyttede mennesker til byerne, og der skete en såkaldt urbanisering. Mennesket begyndte at producere i overflod og brugte alle naturens ressourcer både i form af vegetabilsk og animalsk produktion, ligesom i dag.

Under 1800-tallet skete der også en omlægning fra vegetabilsk til animalsk produktion, som omfatter levende dyr og produkter herfra. Her i Danmark er i vi stor stil afhængige af den animalske produktion, hvilket vi har været lige siden 1800-tallet. Vi producerer og udnytter derved naturen på den måde nu.

Især produktionen af grise er vigtig i Danmark, da danske grise er førende i verden. De danske producenter er dog nogle af de bedste til grisevelfærd, og der er et generelt fokus på bedre dyrevelfærd.

I dag er tingene lidt anderledes end dengang, da man tændte bål og ild. I dag bliver naturen mere og mere ødelagt af mennesket, da man nu bl.a. fælder regnskoven og forurener med CO-2, hvilket har alvorlige konsekvenser for naturen.

Dette er faktisk forholdsvist ironisk, da vi som sagt er så afhængige af naturen. Udnyttelsen af naturen har været med til at skabe stor rigdom i vesten, hvilket jo i høj grad har påvirket os.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her