Essay – krig

Indledning
Danmark er en krigsførende nation, og dette har den betydning, at vi sender soldater ned, for at kæmpe for os, og for andre. Der bliver forholdt sig forskelligt til dette faktum.

Historien om at vores danske soldater skulle være bedre, end andre soldater bliver der udtalt sig om, i artiklen ”Tis og Kugler”.

Denne historie om at vi skulle være bedre end de andre soldater, bliver typisk brugt når vi danskere sidder og bliver i tvivl om, hvorfor det lige var vi valgte, at sende en ung mand i krig for os.

Hvorfor sender vi unge mænd ned for at slå ihjel eller blive slået ihjel? Da der blev sendt soldater til Kosovo talte vi ikke om dem som noget særligt.

De var blevet sendt ud for at udføre en opgave ligesom alle andre. Nu til dags kan man sige vi beroliger og pynter på situationen for, at vi ikke får dårlig samvittighed over vi har sendt folk ned til at dø eller slå ihjel.

Uddrag
Men hvis vi sammenligner dette med ”jeg er en hær” så kan vi se at soldaterne har et andet indblik på deres job end vi har. Jacob udtaler sig om at han er glad for sit arbejde, men han også er splittet.

Når vi tænker på krig og vores soldater har vi tænkt meget på dette med at slå ihjel eller blive slået ihjel, men for soldaterne er der mere i det.

For dem slutter krigen ikke når de forlader den, den forsætter i dem selv. Som i bogen ”jeg er en hær” udtaler sig om, er det svært for soldaterne at klare hverdagen når de vender hjem.

Krigen har ikke kun konsekvenser for os og vores nation, det har kæmpe konsekvenser for de soldater, der kæmper for os. Så den gode soldat lever i alle, når de vælger at kæmpe for deres nation.

Der er mange forskellige synspunkter og opfattelser af krig, når der bliver snakket om det rundt omkring i verden. Herved er der en hel del årsager som er skyld i, at der kommer krig. Det kan være grunde som politik, uenighed, religion og meget mere.

Vi har personligt en meget splittet mening om krig. Vi har stor respekt for dem som sætter sit liv på spil for at rede andres.

Så meget respekt vi har for dem der går i krig for Danmark, så meget har jeg også for familierne derhjemme, at skulle bære rundt på den frygt om at miste sin mand, søn, datter, far, mor eller ven hver dag.

Det må være ulideligt. ”Hjemme i Danmark forsøger Claus' kone Maria at holde sammen på en hverdag med en mand i krig og tre børn, der savner deres far.”

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her