Krænkende udklædning | Analyse

Indledning
I forbindelse med studiestart på Københavns Universitet klager tre studerende over, at visse udklædningstemaer ved studiestartsarrangementerne kan virke stødende. Derfor har KUs ledelse skrevet til samtlige tutorer på studiet, at krænkende udklædning skal stoppes. Som følge på overstående har Morten Messerschmidt skrevet sine reaktioner til et indlæg. Indlægget er bragt d. 22 sept. 2018 i netavisen ”Alttinget”.

Uddrag
”Den sande frihed er den enkeltes frihed til at gå sine egne veje mod sin egen lykke, så længe det ikke går ud over andre” Den frihed som John Stuart beskriver, er den frihed Messerschmidt mener studerende skal kæmpe for.

Det fremgår meget tydeligt i teksten, at Messerschmidt mener, at studerende skal ikke lade sig iføre mundkurv eller spændetrøje, men vi skal gøre op med de politiske korrekthedsoverdrev. Endvidere opfordrer Messerschmidt til civil ulydighed, da han eller mener, at studerende får frataget deres frihed.

Messerschmidt gør sig talsmand for at vi skal gøre op med de ”sårbare” grupper, da han mener, at mange usårbare grupper bliver placeret forkert, og får en forkert status. Messerschmidt påpeger endnu et problem nemlig, at de konfliktsky og skvattede undervisere og administratorer på universiteters bliver nikkedukker for ledelsen, som ikke tør at sige fra.

Disse undervisere og administratorer er med til at føre Danmark ud på et forkert spor, hvor man skal leve i frygt for at krænke nogle. Messerschmidt mener, at ved at lade krænke over bagateller, så er vi med til at skabe et samfund, hvor man vil lade sig krænke og fornærme, hvor der bliver stillet spørgsmålstegn ved ytringsfriheden.

Messerschmidt stiller endvidere spørgsmål vedrørende angiveriet. Han undrer sig over hvorfor, at universitet inviterer til et system med angiveri. Hans holdning til emnet kommer til syne når han beskriver episoden med Lindsay Shepherd som bliver afhørt af tre STASI-professorer, fordi hun havde vidst et klip fra en Tv-debat, hvor en studerende hævdede havde følt sig psykisk utilpas.

Med denne episode, vil han gerne fortælle hvor langt USA og Canada er kommet på afveje, og dette kan nemt ske for Danmark, hvis man ikke påbegynder en sikkerhedsligørelse. Slutteligt fremgår hans holdning tydeligt idet han bruger værdiladet ord til at understøtte hans holdning som f.eks. ”ørkenreligion” og ”fejhed”.

Få adgang til hele opgaven

Upload en opgave og få adgang til denne opgave

Hvor brugbar var denne opgave?

Klik på stjernerne for at bedømme opgaven!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal anmeldelser

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!