Indledning
Følelser er et meget abstrakt ord. Et ord der både dækker over de gode ting som kærlighed, tryghed og omsorg, men samtidig også dækker over vrede, tristhed og tomhed.

Følelser er så komplekse at de blot er med til at påvirke det enkelte individs adfærd. De opleves ofte som observationer af virkeligheden, men i virkeligheden er de bare individets egen vurdering af situationen, som nogle gange kan ende med en fejlvurdering, der i stedet resulterer i skyldfølelse og skam.

I novellen ”Kødet” af Jesper Wung-Sung hører vi om en slagter, hvis butik der to gange udsættes for hærværk, hvilket resulterer i at slagteren opbygger en enorm vrede, da politiet ikke vil hjælpe.

Han beslutter sig for at tag sagen i egen hånd, og overnatter derfor i slagterforretning, i forsøget på at fange gerningsmændene som han mener er vegetarer eller veganere.

Uddrag
Forsikringsselvskabet fordi de sætter hans forsikringspræmie op efter flere skader på få dage, og glarmesteren der nu tjener en masse gode penge på at skift den ødelagte butiksrude.

Hans vrede til politiet skyldes at de ikke tager ansvar og straffer de skyldige, men ser igennem fingrene med det.

Dog mener slagteren at politiets slatne arbejdsindsats skyldes for sløjset retningslinjer fra politikerne, idet samfundet ikke tager hærværk alvorligt.

”Når en flok talebobler inde i Folketinget ikke gjorde et klap, så måtte man tage sagen i egen hånd. En mand skal have lov til at arbejde i fred” (s.2, l. 48-49). Al hans vrede og utålmodighed på den offentlig sektor får slagteren til at tag sagen i egen hånd.

Slagteren fanger en af gerningsmændene og truer med at slagte fangen som et svin. Slagterens handlinger er drevet af det følelsesmæssige, men til trods for slagterens enorme vrede, vender han situationen til det bedre.

Da han finder ud af at fangen er en pige, forsvinder langsomt al hans vrede. ”Hun begyndte at græde…..Hun sad med panden mod knæene og armene rundt om.

Han forsøgte at trøste hende”(s. 3, l. 120-124). Som undskyldning for den voldsomme behandling giver slagteren den unge pige en pakke kød med hjem til familien, med fantasien om hvordan familien ville nyde hans kød og senere komme tilbage for at takke og støtte op omkring ham og hans slagterforretning ”De ville takke ham for det hele.

Og købe noget med hjem til aftensmaden. Kød. Hans kød.” (s.4, l. 142-143).