Indledning
Kødet er skrevet alf Astrid Saalbach. Novellen er udgivet i 1985 og er en del af novellesamlingen Månens ansigt. Astrid Saalbach er en dansk forfatter, og er født i 1955.

Hovedsagligt har Astrid Saalbach skrevet skuespil og romaner, men hun har dog også skrevet nogle noveller som eksempelvis Kødet.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Kødet handler om en mand, hvis kone er død for fire måneder siden. Han har efter kones død svært ved at klare sig selv, og får en dame til at hjælpe med at holde huset rent.

En sommerdag får han besøg af sine tre børn Anna, Bente og Helene, samt en ven til Helene. De beslutter sig for at blive til aftensmad.

Til aftensmaden finder faderen en postej frem, som konen lavede før hun døde. Døtrene bryder sig ikke om tanken om at spise deres moders sidste postej, men tvinger sig selv til spise kødet, idet de ikke tør sige noget til faderen.

Novellen er en simpel lineær komposition, og skrider kronologisk frem. Den er skrevet i datid, og er fortalt i 3. persons fortæller.

Fortælleren er alvidende, da man både ser hvad faderen tænker, men også hvad døtrene tænker.

Det er en fiktiv historie, som handler om en families sorg og deres dårlige bearbejdning af den smerte, der kommer, når man mister en man elsker. Sproget i novellen er ikke så formelt men derimod meget normalt.