Indholdsfortegnelse
Opgave: Klimaændringer og tilbagekoblingsprocesser (feedbackmekanismer)
- Eksempler:
- Om feed-back-mekanismer
- Af Øjvind Lidegaard, dr.med., klimarådgiver, Den Danske Lægeforening
- Negative feed-back-mekanismer
- Naturgeografihåndbogen:
- Positiv feedback-mekanisme
- Regional:
- Negativ feedback-mekanisme
- Regional:

Uddrag
1. Redegør for hvad en positiv tilbagekoblingsprocesser er og giv et eksempel. En positiv tilbagekoblingsproces handler om, at den selvforstærker.

Hvis der for eksempel er rigtig koldt, og der er meget sne, hvilket fører til en høj albedo effekt, bliver det koldere og fører til nogle andre processer. Så den positive tilbagekoblingsproces forstærker kulden, og gør det koldere.

2. Redegør for hvad en negativ feedbackmekanisme er og giv et eksempel. En negativ feedbackmekanisme handler om at stabilisere.

Altså hvis der er ubalance i strålingsbalancen, prøver den at stabilisere det ved for eksempel at gøre det varmere, hvis der er koldt eller koldere hvis der er for varmt.

3. Forklar hvordan feedbackmekanismer påvirker klimaet globalt og lokalt. Hvis den positive forstærker, han den jo en negativ effekt på, hvad der højest sandsynligt er bedst i de enkelte tilfælde

altså hvis der for eksempel er alt for varmt på Nordpolen, hvilket gør, at sneen smelter og skaber flere problemer som oversvømmelser globalt. Det samme med, hvis det er for koldt.

4. Diskutér hvorfor det kan være svært at forudsige fremtidens klima ud fra din viden om klima og klimaændringer.

Det kan være svært at forudsige noget, hvis man ikke har indsamlet nogen form for data om noget, for så kan man ikke sammenligne osv. Man ser jo også hele tiden ændringer i klimaet fra århundred til århundred