Kald mig ikke en af de perfekte piger | Noter Analyse

Indledning
Vi kender alle sammen ”12-talspigerne”. Vi ser dem hver dag. Man ser dem i skolen, på deres job osv. De er typen, der ihærdigt stræber efter det perfekte uanset hvad.

De stræber også efter, den ”perfekte” karakter i skolen. Men hvad er den perfekte karakter? Det fremgår af et tal, som er blevet forbundet, men forskellige holdninger og som er med til, at tage det til et nyt niveau.

Den ”perfekte” karakter, har skabt et nedladende generaliseret samfundsbillede af at være for ambitiøs men således også af at være for uambitiøs.

En 12-talspige f.eks. ville blive set bedre stillet, end en 02-talspige. Kronikken af Sofie Nellemann Krygers:

”Kald mig ikke en af ”de perfekte piger” og blogindlægget ”Jeg er en 02-pige” skildres følelserne bag det at være en del af en bestemt stereotype” af Caroline Thorsfelt.

Uddrag
Kryger formår, at fange læseren på den måde hun skriver. Det gør hun ved, at snakke direkte til dem, og det ved hun kan være med, til at provokere modtagerne og deres syn på samfundsbilledet.

Det gør hun b.la. her ”Jeg synes det er et tyndslidt og stærkt generaliserende argument, når I postulerer - for andet er det ikke - at jeg ikke føler, jeg er god nok.

Det gør jeg faktisk. Men kald mig ikke for en af 'de perfekte piger'. For let's face it-l mener det jo ikke.” (s.2, l. 84-87). Hendes fokus er at argumentere imod de typiske fordomme på området.

Sofie Kryger, kommer også på emnet kønsdiskrimination. Hun nævner ”I min klasse var vi tre, der fik over 11 i gennemsnit og to af dem var drenge. Men deres præsentationer er ikke blevet stigmatiseret.

Her er der ingen, der taler om manglende selvværd. Næh, det er "bare smadder godt gået knægt!”(s.2, l.52-55).

Her ser Sofie, også meget negativt på, at drenge ikke udsættes for den samme negativstereotyper som piger.

Drenges psyke er på ingen måde, ligeså ustabil som pigernes, fordi der er flere fordomme forbundet med pigerne end drengene. Piger går også typisk mere op i sit image, end drenge.

Sofie snakker ud fra egne erfaringer. Hun er selv en ”12-talspige”, men forbindes ikke til den typiske stereotype.

Ud fra, at hun snakker om egne erfaringer er hun med til, at benytte sig selv som et talerør og en frontfigur.

Hun skriver også ”… når jeg tænker tilbage på gymnasiet, vil jeg også tænke på fællesskabet, rusturen, venskaberne og festerne.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu