Indledning
I dette uddrag følger vi en mand som ser ud til at have rettet sine øjne på ”Makrellen”. Er dette øjnene af en morder der vil hævne sig?

Uddraget ”Jønke - mit liv” er fra selve romanen og er skrevet af Jørn Nielsen, udgivet i 1995. Ordet hævn er en handling, der har til formål at ”gengælde” nogen eller noget.

Der vil derfor især blive fokuseret på, hvordan hævn spiller ind som det overordnet tema. En sortbeklædt mand med en maske nede over ansigtet, sidder i en to-farvede varevogn.

Han ser ud til at holde øje med Makrellen, som er præsidenten for motorcykelklubben Bullshit, og hans kone.

Uddrag
Historien Springer lidt rundt i tiden, samtidig med at den stadig forløber kronologisk. Grunden til at den springer i tiden er, fordi historien på en måde går tilbage i tiden og viser det samme bare fra en anden synsvinkel.

Derfor forløber den stadig kronologisk fra vi møder manden første gang, hvor Makrellen og konen går ud af huset og ind i bilen, og til manden har skudt Makrellen og stikker af i slutningen.

Uddraget indeholder et lavt fortællertempo, i det at handlingen foregår over en kort tid på nok en time eller to, men selve fortællertiden er lang.

Vi får dog at vide at manden har ventet i 5 kvarter og der ser ud til at historien slutter cirka 10:30. Kompositionsmæssigt er uddraget opbygget med en handling, hvor den strækker sig over en tidlig morgen.

Den er også beskrivende fx den måde området bliver beskrevet på ”Intet rørte sig på den stille villavej. Langt borte fik han øje på en dame, der var ude og lufte sin hund.

Solen skinnede svagt udenfor”. Historien foregår altså også på et almindeligt villakvarter tidligt på dagen, hvor mandens varevogn holder på en villavej.

Og ud fra beskrivelsen må det være forår eller sommer, da der også bliver sagt, at det er for tidligt på dagen for solen til at varme igennem.

Manden holder ikke så langt fra Makrellens hus, da han tydeligt kan se hvad konen laver og hvornår de går ud af huset.

Når man først læser uddraget tænker man at manden med maskinpistolen er en morder. Dette giver også mening at tænke første, da manden er i en varevogn som er ”lastet med død”.

Han beskriver også Makrellen som sit offer, hvilket lyder som om at han har haft mange andre før ham.