Indholdsfortegnelse
Artikel analyse af ”Jeg var kun bange for politiet”
- Præsentation:
- Analyse af indhold:
- Analyse af form:
- Vurdering:

Artikel analyse af "Politiet: bliv indenfor"
- Præsentation:
- Analyse af indhold:
- Analyse af form:
- Vurdering:

Uddrag
Politikken er en omnibusavis, fordi politikken suppleres med bl.a. betydelige mængder baggrundsstof og specielle temasektioner om økonomi, kultur, landsdækkende politisk stof, livstil og ind og udlands.

Målgruppen ses ud fra Gallups kompasmodel, hvor det er de fælleskabsorienterede som er målgruppen. Primært de politiske og grønne forbruger som typisk kommer fra København af.

Det er typisk de 30-60-årige med en god indkomst og som er politisk interesserede. Målgruppen stemmer typisk også S, SF eller enhedslisten.

Stofområdet er Nyhedsstof/indland, fordi artiklens indhold omhandler en konflikt i Danmark. Stoffet er primært en blanding mellem religion og politik.

Religionen træder i karakter fordi artiklen nævner Stram Kurs og hvordan de brænder koranen af, som ses især, som en provokation til alle der ikke er etniske danskere. Politik kommer til udtryk, fordi det er Stram Kurs som laver ravage og de er et politisk parti.

---

B.T er en tabloidavis. En tabloidavis omtales ofte som en sensation avis, på baggrund af at en avis, som B.T har fokus på sensation.

I B.T fokuseres der på kriminalitet, sport og nyhedsreportager om individet og det udenrigspolitiske stof. Baggrundsstoffet er ikke prioriteret højt. I B.T betyder billederne meget da det er med til at opretholde interessen hos læseren.

Ud fra Gallups kompasmodel redegør jeg for at målgruppen er et traditionelt segment, hvilket vil sige målgruppen er arbejdere - især ufaglærte, provinsen, familieværdier og hjemlige sysler, da B.T opfylder deres interesser og behov.

B.T beskriver selv deres målgruppe som mænd (49%) og kvinder (51%) mellem 25 og 54 år, bosiddende i og omkring de fire største byer.

Stofområdet er nyhedsstof/indland da artiklen informerer om stoffet indenfor politik og kriminalitet i Danmark.

Det politiske stof hører vi om, fordi Rasmus Paludan, som er stifteren af partiet stramkrus havde bebudet en demonstration i Albertslund i nærheden af bopælen for en aktivist i gruppen Black Lives Matter

hvor Black Lives Matter og en anden gruppe anmeldte demonstrationer og ved det førstnævnte arrangement dukkede nogle hundrede op.