Indledning
Analyse af ”Jan Gintberg efter 10.000 kilometer i elbil: Vi kommer alle til at lide en pinefuld død”

Afsenderen af debatindlægget er Jan Gintberg. Gintberg er mest kendt for sit show ”Gintberg på kanten” hvor han som komiker har en lidt usædvanlig målgruppe, nemlig den lidt ældre målgruppe.

Udover at være kendt i Danmark som komiker, er Jan Gintberg uddannet landmand, tv-vært og skuespiller. Der er ikke mange der vil kalde Jan Gintberg en el-bil ekspert

men hvis man tager i betragtning at han er oppe i årene og sandsynligvis fik sit kørekort da han var omkring de atten år har han en del erfaring med at køre bil.

Uddrag
Debatindlægget handler kort om, at Jan Gintberg som er afsenderen, har købt en el-bil. Grunden til at han har foretaget netop dette køb er fordi han selv føler at han kører for meget, og dermed er med til at forurene miljøet. ”

Jeg vil også være med til at indfri det fragile håb om 1 million (!) elbiler i 2030” . Man finder hurtigt ud af at Jan Gintberg ikke ligefrem elsker Danmark for deres E-bil infrastruktur. ”

Vi har ikke en egentlig e-infrastruktur i Danmark. Som det er nu, er det mere et markedsakvarie af elektriske ål dirigeret af festligt klædte klovne, som i mange tilfælde har fået et ganske anseeligt beløb i udviklingsstøtte fra EU. ”

Han er som sagt meget hurtig til at tilkendegive sin holdning om den danske infrastruktur i forhold til el-biler. Jan Gintberg er egentlig forholdsvis god til at argumentere for sin sag.

Dog er der ikke super meget fakta, det er mere hans holdninger man får at vide. Det hele bunder i at han er meget utilfreds med at der ikke er nok steder i Danmark hvor man kan lade sin elektroniske bil op.

”Så snart du kommer ud til noget, der min der om randområderne, er der større chance for at finde en nedlagt skole end en mulighed for opladning.”

Her kunne han snildt have smidt en fakta boks ind i artiklen for at bevise læseren om at han har ret, og ikke bare er kørt meget langt væk, og glemt at lade sin bil op.

Han er ikke ligefrem bange for at pynte artiklen op med diverse billeder og endda en lille blå bog om ham selv, så det ville passe fint ind med en lille fakta boks.

Gintberg er også god til at bruge filmreferencer, der bliver både inkluderet filmene Mad-Max og Balde Runner.

”Et paradoksalt Mad Max-agtigt støvtørt mareridt” Udover at være dybt utilfreds med de meget få opladningsmuligheder for el-biler i Danmark

har Jan Gintberg også et problem med selve bilen. ”Jeg har valgt en tysker. Den bryster sig af at kunne køre 420 km på én opladning.