Indvandringens Historie | Opgave

På vej mod det multikulturelle samfund?

Indledning
Fra at Danmark i starten af 1900-tallet havde en relativt homogen befolkning har Danmark i dag mange forskellige religiøse, kulturelle og etniske baggrunde. Den kulturelle mangfoldighed ses mest af alt i storbyerne, for eksempel i København. ’’Det multikulturelle samfund’’ er blevet brugt til at betegne det danske samfund siden begyndelsen af det 21. århundrede som dog er et stærkt omdiskuteret koncept.

Verden har oplevet en stigende grad af globalisering i løbet af den sidste halvdel af 1900-tallet. Danmark er blandt et af de mange lande rundt om i Europa, som der bliver påvirket i form af immigration. Holdningerne til de nye indvandrere blandt danskerne, varierede meget. Den dag i dag er der stadig rigtig meget diskussion omkring indvandring og det er vigtigt vi følger med i hvad der sker i vores land.

Derfor vil jeg redegøre for tilgangen af indvandre og flygtninge til Danmark i perioden ca. 1967-2010 og derefter analysere positive og negative syn på indvandring.

Indholdsfortegnelse
Indledning
Redegørelse af tilgangen af indvandring og flygtning til Danmark i perioden ca. 1967-2010
Analyse af årsagerne de til positive og negative syn på indvandre, der har hersket i Danmark i samme periode
Litteraturliste

Uddrag
Over de sidste årtier har Danmark gennemgået demografiske og kulturelle udviklinger. For fra at Danmark var et land med en relativ homogen befolkning, rummer det i dag rigtig mange mennesker med mange forskellige etniske, kulturelle og religiøse baggrunde.

Det kan tydeligt ses i Danmarks større byer, for eksempel København, for går man en tur på Nørrebro vil man komme til at møde andre mennesker med forskellige hudfarver og påklædninger, etniske butikker og restauranter. Man kan også se skilte og høre musik på andre sprog. Derfor blev Danmark betegnet som det multikulturelle samfund i det 21. århundrede.

Betegnelsen blev stærkt omdiskuteret, ligesom spørgsmål om indvandring, kulturmøder og integration. Det har været væsentlige politiske temaer i dansk politik gennem 15-20år. Verden har oplevet en stigende grad af globalisering og den udvikling har også påvirket Danmark. Det gør de på den måde at der kommer indvandring af mennesker fra andre dele af verden til det danske samfund.

I 1500-tallet kom der tilflytning af hollændere, tyske nybyggere til Jylland i 1700-tallet og i slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet kom der importen af svensk og polsk arbejdskræft til dansk industri og landbrug.

I begyndelsen af 1900-tallet kom der over 3000 russiske jøder til Danmark fordi de var på flugt fra forfølgelser fra hjemlandet.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her