I gjorde os til narcister | Agumenterende analyse

Indledning
Debatindlægget ”I gjorde os til narcister” er skrevet af Freia Dam, som studerer dansk og kulturjournalistik på Københavns Universitet.

I debatindlægget sætter skribenten et enormt fokus på, at samfundets generation ”Curling” har nået en alder og en grænse for, hvor selvfokuseret et samfund kan tillade sig at være.

Indholdsfortegnelse
Toulmins Udvidede Model
Argumenttyper
Appelformer

Uddrag
Skribenten Freia Dam har i debatindlægget benyttet argumenttyper, retoriske spørgsmål og retoriske virkemidler til at vække en opsigt og overbevise sine modtagere om sit standpunkt.

Skribenten opstiller to grupper overfor hinanden - ”os & vi”, som er skribentens egen generation og ”jer & I” som er generationen før.

Dam har benyttet sammenligningsargument, hvor hun sammenligner og opstiller sin generation med et fænomen. Hvor hun forsøger at overbevise sin påstand, ved hjælp af en anden som afsender.

Eksempel på side 30, linje 6-7 ”Som ringe i vandet har vi forpestet generationen før og efter os og skabt et samfund evigt søgende efter opmærksomhed og anerkendelse”.

Skribenten har i høj grad benyttet klassifikationsargumentet, det ser vi et eksempel på side 30, linje 4 -5 ”I de seneste 30 år har en alvorlig narcissismeepidemi indtaget det danske samfund og gjort min generation til en klæbrig socialtudslettende masse”.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu