Indledning
Alle tænker over hvad meningen med livet af og hvad man gerne vil opnå. Man vil gerne udfordre sig selv og finde nye sider af en, som man måske ikke har set før, og på den måde bryde ens sikkerhedszone.

Man vil gerne have oplevelser som man ikke har prøvet før, så man kan udvikle sig som person. Man vil jagte sine drømme og opnå stor glæde.

Som ung vil man finde sin identitet og hvad man virkelig brænder for. I Disneys film Vaiana, fra 2016, synger hovedpersonen Vaiana sangen ”Hvor langt min verden når” da hun i ivrighed brænder for at opleve det hav hendes forældre har forbudt hende, at bevæge sig ud på.

Indholdsfortegnelse
Bilag:
Bilag 1
Bilag 2

Uddrag
Her er der tale om en genstand der har fået en besjæling og derved den egenskab om at ”kunne sige noget”. Her er det hjertet der udtrykker hendes følelser.

Hjertet tolkes som det inderste i menneskets nemlig ens sjæl eller ens sande jeg, hvilket i denne situation giver god mening da Vaiana bemærker, at alle andre i hendes hjemby virker glade men, at hun ikke er.

Vaiana mener at hendes skæbne er et andet sted og at der er noget derude som kalder på hende, men at det bare er ude for rækkevidde. Hun er klar til at forfølge hendes drømme og leve det liv hun var egnet til.

I ”Hvor langt min verden når” er temaerne identitet, selvopdagelse og nysgerrighed. Disse temaer gør op med at budskabet i filmen også er at finde sit sande jeg og dermed skal der brydes nogle grænser for at kunne opnå det man gerne vil.

Nysgerrighed er helt klart et tema der spiller en kæmpe rolle, for det lægger sig meget op ad det førnævnte nemlig det her med

at Vaiana vil opleve havet, hun vil opnå stor selvsikkerhed i at kunne klare de udfordringer hun møder undervejs og alt i alt gøre en forskel for hendes folk.

Vaiana viser selvtillid og er sikker i sin sag, men alligevel går der rigtig langt tid før hun inderst inde indser, at hun bare skal springe ud i det.

For at samle op alt hvad der er blevet nævnt handler ”hvor langt min verden når” om, at det sted Vaiana bliver trukket tilbage til er vigtig, fordi det er forbudt. Vaiana ønsker at skubbe grænserne og bevæge sig ud i det ukendte.

En sang som har mange ligheder og fællestræk er ”Lad det ske” fra Disneys Frost. Filmen handler generelt om dronningen Elsa som har magiske kræfter, men vælger at lukke sig inde på slottet.

Både Vaiana og Elsa har alt hvad de skal bruge i deres tryghedszone. De har begge deres familie og venner som støtter dem, men alligevel søger de begge lysten til at opleve det ukendte.

En lighed mellem sangene kunne være at de begge føler sig fanget og kigger ud i et fremmed land. Vi ser i sangene at begge piger har haft problemer med deres fortid og med at nå forventningerne til deres folk.