Indledning
Alle tænker over hvad meningen med livet af og hvad man gerne vil opnå. Man vil gerne udfordre sig selv og finde nye sider af en, som man måske ikke har set før, og på den måde bryde ens sikkerhedszone.

Man vil gerne have oplevelser som man ikke har prøvet før, så man kan udvikle sig som person. Man vil jagte sine drømme og opnå stor glæde. Som ung vil man finde sin identitet og hvad man virkelig brænder for.

I Disneys film Vaiana, fra 2016, synger hovedpersonen Vaiana sangen ”Hvor langt min verden når” da hun i ivrighed brænder for at opleve det hav hendes forældre har forbudt hende, at bevæge sig ud på.

Uddrag
Sangen har et budskab, hvilket også gør, at versene er med til at fortælle en hel del af Vaianas personlighed og baggrundshistorie.

Sangens budskab væsentligt tydeligt, nemlig at bevæge sig ud af sin ”comfortzone” og opleve ens sande jeg. Sangen er bygget op med vers og derefter omkvædet som er med til at holde fast på lytteren.

Omkvædet er også med til at understøtte det budskab hele sangen handler om nemlig hvem Vaiana i virkeligheden er.

I sangen indgår et tydeligt Jeg. Sangens lyriske Jeg, er meget åbenlyst Vaiana, der meget konkret fremhæver sig selv med værdier og beslutninger der skal tages.

”Hvor langt min verden når” tager i nogen grad fat i billedsprog, dette giver en mulighed for at lyrikken kan forklare sig kort og præcist men samtidig lyrisk.

I eksemplet nedenunder ser vi et tydeligt billedsprog:
”Havets kald er så tyd'ligt og klart, og jeg brænder”

Her bruges det billedsprog ”jeg brænder” i stedet for, at man er arrig efter noget man måske ikke kan have eller få

og i dette tilfælde ”brænder” Vaiana fordi hun er så ivrig efter at komme ud på havet og opleve det. Alt det her er så forkortet ned til ”jeg brænder” hvilket giver en klar betydning om at hun virkelig gerne vil ud og opleve det hav som bliver ved med at kalde på hende.