Hvidsten Gruppen og Modstandskampen | SO | 10 i Karakter

Opgavebeskrivelse
Hvordan fremstilles modstandskampen i filmen ”hvidstens gruppen”?

Problemformulering
Hvordan udviklede modstandskampen sig i løbet af besættelsen og hvilke forskellige modstandsformer opererede modstandsfolkene med?

Hvilke virkemidler benyttes i filmen og hvilket billede af modstandsbevægelsen bliver tegnet? Hvordan er filmen med til at skabe vores erindring om besættelsen?

Indledning
Den 9. april 1940 invaderede Tyskland, Danmark. Det var ganske stille morgen og Danmark var svage og havde ikke meget at skulle have sagt. Kun få timer efter besættelsen var der tale om samarbejdspolitik.

Der blev igangsat en lang debat hos danskerne, om hvor vidt der var samarbejde imellem dansk politik og Hitler.

Flere Danskere var ikke tilhængere af politikken derfor, ville de gøre livet surt for nazi-tyskerne og præsenterer sig selv til omverdenen som modstandsfolk.

Modstandsfolkene var skyld i sprængte togskinner, udført likvideringer eller tryk af illegale blade. Dette var de primære Modstandsaktiviteter.

Disse modstandsaktiviteterne varede helt hen til Danmarks befrielse, d. 5. maj 1945. naturligvis, fortsatte det ikke således gennem hele krigen, og i denne rapport får det at vide hvornår alvoren slår til.

Indholdsfortegnelse
Indledning 3
Problemformulering 3
Præsentation af metode og relevante teorier 4
Redegørelse 4
Analyse 5
- præsentation 5
- Fortælling 6
- Filmiske virkemidler 6
- Tema og perspektivering: 9
Konklusion 10
Litteraturliste 10
Bilag: 11
- Samarbejdspolitikken 11
- Flammen og Citronen film 12
- Startspørgsmål på SO5 16

Uddrag
I starten af filmen ser man han helt normal dag hos familien Fiil de holder sølvbryllup og alt er fint, da de falder i snak om samarbejdes politikken med tyskerne, falder dig en dyster stemning over bordet, og mange uenigheder falder i snak.

Senere i foråret 1943 imens Gudrun og Marius køre kroen kommer en af Marius velkendte venner Torup Petersen, forbi med en ukendt mand under et muligvis dæknavn Alex Nielsen.

Alex snakker med sine planer med Marius. Plannerne går ud på at han skal få sendt nogle engelske våben, spængstoffer og soldtater til danmark ude fra tyskernes syn.

Marius vil da blive leder af en Modstands gruppe. Marius går ud at diskutere tilbuddet med konen og konkludere et ja. Marius finder så hjælp af hans nærmeste venner og familie til at hjælpe med handlingen.

Det lykkedes 2 gange for Marius at gennemføre missionen med det engelske vare. Men den anden gang løb de ind i problemer med tyskerne.

Dette forudsagde at Axel tog til København, og Axel gav muligheden til Marius og at tage med, med et nej lød det for Marius.

Tyskerne fandt ud af Familiens opholdssted og tog alle til fange i venstre fængsel der var medlem af modstandsgruppen. Marius og alle andre blev derefter henretter ud over Konen, den yngste datter, og barnebarnet.

I filmen hører meget om Marius Fiil, Fiil familien, og deres nærmeste venner. Marius Fiil, er en meget intelligent-, og familie glad person.

Han bor på en kro, Hvidsten kro sammen med hans kone Gudrun Fiil, hans søn Niels, og 3 døtre tulle (storesøster), Gerda og bitte på 16 år. Familien er meget stærk og de er klar til at betale den største pris for at familien og landet kan få den største frihed.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu