Filmanalyse “Hvidsten gruppen”

Indledning
Filmen Hvidsten Gruppen er en dansk spillefil, der blev udgivet 1. marts 2012, den er blevet instrueret af instruktøren Anne-Grethe Bjarup Riis. Filmen er produceret af Regner Grasten Filmproduktion, og det en autentisk modstanderfilm, som hører ind under genren for drama- og krigsfilm. Hvidstengruppen bestod af familien Fiil og lokale fra en lille by nord for Randers, gruppens opgave var at hjælpe de britiske styrker med at fragte våben og agenter til Randers. Gruppen opstod da lægen Thorup kom til Marius og Gudrun, og gav dem en mulighed for deltagelsen af en modstandergruppe, Marius skulle nu finde nogle medlemmer, og give en tilbage melding, og dernæst fandt Marius nogle medlemmer.

Filmen hører ind under genren for fiktionsfilm, også selvom den er autentisk, men fordi der ikke bliver brugt de rigtige personer, vil det dermed være en spillefilm og ikke en dokumentar. Dog fremgår der et autentisk lydklip, om Buhls tale d. 2. september 1943, omkring Danmarksbesættelse af nazityskerne, også nogle af de steder filmen bliver optaget, som f.eks. Hvidstenkro, er også med til at gøre det autentisk. Filmen foregår historisk kronologisk, hvilket gør at man som seere, for en viden om hvordan det gik modstandsgruppen under besættelsen af Danmark.

Uddrag
I denne film vil protagonisten være Marius, da det er hans ideer og beslutninger som får gruppen til at hjælpe og udfører et arbejde, og antagonisten er nazityskerne, da de prøver at forhindre Marius i at udfører de opgaver gruppen laver.

Hvidstengruppen kan sættes ind i berettermodellen, da den kredser meget om en konflikt mellem personer. Konflikten i filmen er Danmarks besættelse af tyskerne, som får gruppen til at træde i kraft. Indledningen vil være helt i starten, hvor vi ser en tekst på filmen, og får at vide at Danmark var under besættelse, og at den er baseret på virkeligheden, dette er indledningen, fordi man for en viden om hvad filmen handler om, anslaget og præsentationen, bliver præsenteret på samme tid, men præsentationen vil være delt op.

Præsentation er der hvor vi møder familien Fiil på kroen, mens de forbereder maden til sølvbrylluppet de skal holde samme dag, og man for en fornemmelse af at kvinderne i køkkenet har travlt, men der er alligevel en god stemning blandt folk. Mændene sidder inde i en stue og hører radio, og der ændre stemingen sig en smule, fordi Buhl som er statsminister på daværende tidspunkt, holder tale, og det er den der får folk til at blive anspændt.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu