Indholdsfortegnelse
Kort om kortfilmen
Referat af handlingen
Synsvinkel og komposition af billedet
Kameraføring
Farverne
Klipningen
Lyden
Personkarakteristik
- Zahra
- Mads
Miljø
Fortælleform
Tema
Symbolik

Uddrag
Kort om kortfilmen
”Habibti min elskede” er en kortfilm som er fiktion, dog afspejler handlingen en virkelighed både på det sociale plan såvel som fysiske plan.

Med andre ord så er denne kortfilm det vi kalder for ”socialrealistisk” dette vil altså sige at den er temmelig samfundskritisk.

Endnu et element som gør denne kortfilm til at være ”socialrealistisk”, er dét faktum at filmen foregår samt omhandler et fysisk miljø som vi som seere enten selv har oplevet eller i hvert fald kender til.

Overordnet set så denne kortfilm en meget klassisk kortfilm da mange af de klassiske træk er en del af denne kortfilm.

Dette er bl.a. sådan noget som få personer samt få replikker, komprimeret handling, en tydelig konflikt og en åben slutning.

Dog afviger ”Habibti min elskede” sig fra de klassiske træk ved længden af kortfilmen, da den varer ca. 30 minutter, og typisk varer kortfilm mellem 5-20 minutter.

Referat af handlingen
Kortfilmen tager udgangspunkt i den muslimske Zahra og danske Mads’ forhold som mødtes igennem lægestudiet.

Grundet det ”forbudte” kærlighedsforhold mellem Mads og Zahra, lever Zahra nærmet to liv på samme tid.

Et liv i relation til Mads, og ét liv i relation til hendes muslimske familie og kultur.

Dog stilles Zahra pludseligt i svær situation da hun finder ud af at hun er gravid med Mads’ barn hvilket resulterer i at hendes muslimske familie finder ud af Zahras virkelighed.

Dette resulterer herefter i at hendes far vælger at frastøde hende. Efterspillet af dette følger vi i Zahras kamp om tilgivelse hos hendes far også selvom at Mads, hendes kæreste, hverken vil involveres i konflikten eller forstå den muslimske baggrund som Zahra kommer fra.

Dog finder man aldrig ud af om Zahra tager imod hendes far tilgivelse hvilket resulterer i at man som seer sidder tilbage med en masse spørgsmål om hvad der ende med at ske.

For at forstå filmen og dens budskab bedre ser vi i følgende afsnit nærmere på de virkemidler der er blevet gjort brug af i kortfilmen ”Habibti min elskede”

Synsvinkel og komposition af billedet
For at fremhæve det, især Zahras, emotionelle aspekt i filmen er der valgt at gøre brug af den billedekomposition som kaldes nær og ultranær.

Når man som seer ser Zahras følelser spille ud på filmen i sådan nogle nære billeder, påvirkes man af de følelsesmæssige oplevelser hun har og derfor drages man meget ind i det følelsesmæssige limbo og dilemma som Zahra befinder sig i.

Udover dette gøres der også brug af det såkaldte ”fugleperspektiv” for at fremhæve de følelser af ensomhed som Zahra har i filmen.

Når man som seer er i stand til at se hendes ”reelle” ensomhed og at hun er alene, trækkes man endnu dybere ind i det emotionelle stadie som Zahra er i, samt er man nærmest i stand til at forstå hendes tanker og handlinger fordi man knyttes til hendes følelser.