Unfold | Kortfilm Analyse

Indholdsfortegnelse
Resume af kortfilmen:

Fiktions analyse af kortfilmen ”Unfold”
- Eksempler på kamerabevægelser i kortfilmen
- Eksempler på lyd i kortfilmen:
- Eksempler på billede kompensation og belysning:
- Konklusion på ”Unfold”

Uddrag
Kortfilmen kan tolkes på mange måder, dette er min tolkning og tanker om kortfilmen, skrevet ned til et fortolket resume

I kortfilmen ser man til start hovedpersonen skyde en person, efter skuddet kommer den sårets formodentlige ven eller bekendt.

Ham jeg formoder at være vennen til den såret, forsøger at ramme hovedpersonen med skud, mens han flygter væk i bil fra gerningsstedet. Kortfilmens handling vil for mange være forskellig, men min tolkning på den er

at den starter i et, medieres og har en åben slutning. Hovedpersonen flygter væk efter skudepisoden og søger flugt i noget der minder om et rodet sommerhus.

Under filmen ser man flere forskellige rusmidler, dette indikere til os, at han under filmen også har taget noget af dette. Det ser vi fx da der indimellem bliver vist klip hvor han griner meget ud af ingenting, humørskift og ligger i sengen med en masse penge og ryger.

Til slut i filmen ser vi ham blive kørt ned, dette tror jeg er fordi, at han højst sandsynlig har dårlig samvittighed, og måske føler han skulle have været død, da ofrets ven skød efter ham, da han kørte væk fra gerningsstedet.

---

En hel normal hverdag, en helt normal barndom, kan hurtig ændre sig når man færdes med de forkerte mennesker, og man ender ud på et sidespor i livet.

Hver dag bliver der taget millioner beslutninger verden over, nogle gode, dårlige og andre forhastede måske under galskab eller glæde, men hvilke konsekvenser kan vores beslutninger have videre i livet?

I denne kortfilm ses disse problemstillinger gennem en hovedperson, som udfører en handling, som medfører en konsekvens. Igennem filmen bliver en´ handling til et stort tankemylder.

Et tankemylder som medfører en kæmpe skyldfølelse, som kan få store konsekvenser i fremtiden. For alt hvad vi fortager os, har ofte en konsekvens, som i visse tilfælde kan betyde meget i fremtiden, det illustrere denne kortfilmen ”Unfold”.

Jeg har fundet frem til nogle forskellige relevante temaer i kortfilmen. Anger er en af dem fordi, at han fortryder at have skudt den mand, og føler efterfølgende så stor en skyldfølelse, at han ville ønske han selv var blevet skudt, så han var fri for at gå med den byrde på sine skuldre.

Tolker man ud fra anger, så fortryder han sine handlinger. Han fortryder at han har skudt manden eftersom han bebrejder sig selv, selvom han måske ikke havde andet valg end at skyde ham?

han er en ung mand og kan derfor ikke selv helt tage ansvar for sine handling, da det også kunne ligne han er på en form for stoffer der påvirker hans handlinger.

Ud fra han ikke ser specielt gammel ud, er et af temaerne også identitetskrise, fordi han gennemgår en hård fase og har svært ved at finde sig selv og derfor er endt på et såkaldt “sidespor” med pistoler og stoffer, som ikke er godt for sådan en ung fyr.

Efter skudepisoden søger han forladelse for hans handling. Han ved han har gjort noget han har fortrudt, og som ikke var i orden og vil søge om forladelse, som han mener kun kan tilgives, hvis han selv bliver dræbt og overgiver sig selv til gud, eftersom han går med kors om halsen, hvilket kunne tyde på han tror på gud. Samt hans tatovering “Broken Things” der måske kunne fortælle om at det var ham selv der er “broken”.

Budskabet i kortfilmen er at man som mennesker skal tænker over sine handlinger, og ved eller i hvert fald finder ud af, at der er konsekvenser for alle de valg man tager i livet.

I filmen møder man den her dreng, som man ikke kender navnet på, men man ved, at han er ude på et såkaldt “sidespor” han går med en pistol, har stoffer på sig og har skudt en mand. en sådan ung mand er selvfølgelig påvirket af situationen og har ikke tænkt over konsekvenserne inden det var for sent.

Dette er startet et sted og er gået for vidt højt sandsynlig fra start, fordi drengen ikke har tænkt over sine handlinger og gerninger inden han skød denne mand og føler efterfølgende en stor skyldfølelse, hvilket kunne være undladt, hvis drengen havde stoppet op, og tænkt over sine handlinger, inden det gik for vidt.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu