Analyse “Pigen med skyklapperne” af Iram Haq | Kortfilm

Titel:            Pigen med skyklapperne
Instruktør: Iram Haq
Udgivet:      Norgen, 2009

Resumé: Kortfilmen handler om en pige som ikke vil forlader sin mor. En dag blev hendes bedstemor syg og pigen skal hen til sin bedstemor med mad. Hun får skyklapper på af sin mor og siger hun ikke om se sig til højre eller venstre, kun ligeud. Hun vil plukke blomster til hendes bedstemor, hun når lige at røre en blomst, så kommer der en taxa, og stopper hende, og chaufføren tilbyder at kører pigen, men hun siger nej tak. Bagefter møder hun en dreng, som hedder Norman og følges med, mens taxachaufføren ser på dem.

Norman lægger et tæppe på græsset, hvor du får et glas alkohol. Pigen vågner mens Norman ligger ovenpå hende og sover endnu. Hun skynder sig videre til bedstemorens hus, hun banker på døren, men ingen stemme, så hun går ind og råber på bedstemoren, hvor taxachaufføren dukker op. Pigen vil vide hvor bedstemoren er henne, hvor taxachaufføren siger hun er gået sin vej.
Bedstemoren er skuffet og hun vil have pigen forsvinder. Bedstemoren giver hendes pas og papirer til taxachaufføren. Bedstemoren gør pigen laver, men så kommer Norman for at befri pigen. Norman giver pigen et hjerte, hvor hun vokser op til hendes størrelse igen.

De stikker af sammen, men Norman efterlader pigen i en snestorm.
Sneen smelter, en sommerfugl flyver omkring hende. Hun begynder at gå efter sommerfuglen, hvor hun fjerne skyklapperne og opdager en helt almindelig gade som hun går ned af.

Indholdsfortegnelse
Resumé:
Personkarakteristik:
- Hovedpersonen
- Biroller
Miljøkarakteristik:
Filmiske virkemidler:
Lys og farver:
Symboler:
Temaer:
Perspektivering:

Uddrag
Filmen bruger mange midler. Først og fremmest vil jeg understrege brugen af lys og farver. I starten af filmen er billederne karakteriseret ved strålende farver i sollys. Skyer løber gennem et landskab med mange farver og i hendes øjne umoralsk adfærd.
Ser scener af unge mennesker, to piger og nogen der griller en gris, disse scener er mørke i farverne, som er klar kontrast til det levende sjal.
Når taxichaufføren viser, skifter farverne omkring pigen til mørke og dystre farver. Blomsterne forsvinder, og vi ser taxachaufførens hvide øjne inde i den mørke taxa. Dette skaber et uhyggeligt humør.

Inde i bedstemors hus er farverne også mørke og dystert for at understrege det negative forhold mellem folket.
Når Norman dukker op, bliver farverne smukke og næsten sukker søde, og alt hvad der kan knyttes til ham, har disse farver - i hvert fald indtil pigen har brudt familien. Så ser man Norman og pigen i en scene, hvor de kæmper for på ski i snevejr, her er farverne mørke, og vi forstår at forholdet mellem dem er ændret.

Norman går fra pigen, og hun sidder alene og forladt i den mørke skov. Men så ændrer stemningen og farverne igen – pigen finder sin egen vej ud af skoven og ind til byen og er tilbage i lyse og farver i den endelige scene.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu