Analyse af ”Pigen overfor”

Indledning
”Pigen overfor” er første afsnit af den danske komedie serie Tomgang, der blev sendt på TV2 for første gang i 2013. Manuskriftet er skrevet af den prisbelønnede komiker Mick Øgendahl, som også spiller hovedrollen, kioskejeren Mathias. Tomgang, hylder hverdagen og de små op- og nedture, der hører sig til.

Det hele bliver oplevet igennem de tre venner, Theis, Mathias og Aslan. Dertil har serien mange kendte ansigter, som man forbinder med stand-up og det komiske. Theis, bliver spillet af tryllekunstner og komiker Rune Klan, og Aslan er spillet af Sami Darr. Ydermere møder vi også Tina Gylling Mortensen, der spiller Theis’ mor, og Sarah Grünewald der spiller Mie. Vi får endda også en hurtig gæsteoptræden af den kendte komiker Simon Talbot.

Theis bor stadig hos hans mor, Aslan kører en form for levering og Mathias har arvet hans farmors kiosk. De tre lidt sociale udskud kæmper sammen, for at gøre deres hverdag lidt mere spændende.

Uddrag
I dette afsnit sker der noget ud over det sædvanlige. Drengene opdager at der er åbnet en ny blomsterbutik overfor kiosken. Den smukke Mie bliver præsenteret som ejeren, og Mathias er straks smittet med hende. Efter vejledning fra de andre drenge, beslutter Mathias sig for at gå over og hilse på. Det går ikke som han regner med, da han i farten får fornærmet Mie ved at kommentere på hendes trusser.

Derefter råber Theis til Mathias at de snart skal spise. Mie tror, at Mathias og Theis er i et romantisk forhold, og tilgiver Mathias med det samme.

Mathias, der ikke ser misforståelsen, tilbyder hans hjælp i butikken, og formår at smadre en af hendes urtepotter, og dermed pådrage sig en rygskade. Det kulminerer i, at Theis skal hjælpe Mathias med at gå på toilettet.

Dagen efter har Theis fået en ide om at udfordre de andre drenge i hvem der kan tage en bh af først. Det resulterer i, at Mie kommer ind i kiosken og bliver betjent af Mick iført bh. Theis’ mor, kommer også ind i kiosken, og ser til hendes forargelse at det er hendes bh han har på. Theis forsøger at forklare sig ud af det, ved at sige de eksperimenterede. Dette hjælper ikke ligefrem på Mies opfattelse af Mathias’ seksualitet.

Få adgang til hele opgaven

Upload en opgave og få adgang til denne opgave

Hvor brugbar var denne opgave?

Klik på stjernerne for at bedømme opgaven!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal anmeldelser

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!