DHO | DK’s situation & politik overfor den tyske oprustning

Problemformulering
1. Giv en redegørelse for Danmarks situation og politik overfor den tyske oprustning i 1930’erne.
2. Foretag på baggrund af filmen Flammen og citronen en filmisk analyse, med vægt den fremstilling filmen giver af modstandsbevægelsen i Danmark
3. Under inddragelse af selvvalgte kilder, vurder hvilken betydning modstandsbevægelsen havde for Danmark efterkrigssituation, og diskuter hvilken tendens filmen repræsenterer.

Indledning
1930'erne var på mange måder en vigtig periode i dansk historie. Næsten lige meget hvor man kommer fra i verden, er krisen i 1930’erne en god ting at vide noget om, så man ikke gentager nogen af de samme fejl.

Grunden til det er en vigtig periode for alle nationer, er fordi krisen smitter videre på importen i de andre lange og ender med at skade flere lande end hvor krisen startede. Det er ikke godt at se film, hvis man skal undersøge en bestemt periode, da Instruktøren altid vil prøve på at overdrive hændelserne og situationerne i filmen, så filmen bliver mere spændende.

Indholdsfortegnelse
Forside....................................................................................
Resume...................................................................................................2
Indholdsfortegnelse ..............................................................................................3
Indledning ................................................................................................................4
Problemformulering ........................................................................................................ 4
Redegørelse for Danmarks situation og politik overfor den tyske oprustning i 1930’erne. .....5
Redegørelse for internationale forhold...............................................................5
Redegørelse for danske forhold ............................................................................ 6
Analyse ..................................................................................................................... 7
Delkonklusion .......................................................................................................... 10
Diskussion......................................................................................................... 11
Deldiskussion................................................................................................. 11
Konklusion .................................................................................................... 12
Litteraturliste................................................................................................... 13

Uddrag
Diskussion
I min første del af opgaven har jeg skrevet om Danmark fik en stram flygtningepolitik, da krisen ramte dem, men også Tyskland hårdt. Tyskland var naboland til Danmark og det gjorde det til en oplagt mulighed for tyskerne.

Da der begyndte at vandre for mange tyskere, kommunister og andre forfulgte til landet. Derfor begyndte danskerne at afvise næsten alle og der endte med at være under 2000 flygtninge i landet.

Dem som fik lov til at være i Danmark fik ikke asyl eller opholdstilladelse, men skulle dog vende tilbage til hjemmelandet efter krigen igen. I stedet for at tage imod de mange flygtninge valgte Danmark alligevel at hjælpe.

De hjalp dem videre til Sverige. Danmark kunne godt tage imod nogen flere flygtninge, da krisen først ramte dem 1931, men de forudså at det vil være en for stor indvandring, så det ville ikke være en god ide. I det mindste hjalp de dem, ved at videresende dem og ikke bare sende dem retur.

Deldiskussion
Filmen viser et billede af en modstandsgruppe, man hører slet ikke om andre grupper. Der bliver kun vist handlinger fra en gruppe og det gør man kun for en gruppes synspunkt. De nazistiske tyskere bliver ikke på samme måde fremvist og får hellere ikke så meget taletid.

Filmen bliver også fremvist mere urealistisk, da de i filmen ”Flammen og Citronen” opleves som farlige gangster, som det vil være i en film. Her kan man siger det også er en film, men da den er baseret på en virkelig hændelse, må den også være mere realistisk og vise et rigtigt billede af hovedpersonerne og af filmen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu