Indholdsfortegnelse
Virksomhedskarakteristik
- Konkurrencemæssige fordele
- Disruption i persontransport branchen
- Coronas påvirkning på Gomore

Uddrag
Gomore ApS er et dansk anpartsselskab som er ejet og grundlagt i 2005 af Mathias Møl Dalsgaard og Søren Riis, og har i dag omkring 90 medarbejdere.

Gomore havde i 2018 lidt over 2 millioner brugere i 5 forskellige lande. Gomore er en servicevirksomhed og internettjeneste, som er mest kendt for deres ide om samkørsel igennem deres app og hjemmeside.

Derudover tilbyder Gomore også biludlejning og leasing. Samkørsels produktet bygger i korte træk på ideen bag deleøkonomi, som er et samfundsøkonomisk system, som henviser til et system kaldet P2P eller Peer to Peer.

Det kan beskrives som et computernetværk, hvor hver enkelt computer fungere som en sparringspartner til den anden.

Dette kommer til syne i gomores app, hvor der bliver udvekslet køreture, som man kan køre med på hvilket også forklare, hvilket markerede Gomore befinder sig på

altså transport-og bilmarkedet. Konceptet bygger på, at brugere kan tilbyde en plads i deres bil, og dermed køre sammen fra et sted til et andet.

Dernæst bliver brugerne enige om et beløb for ydelsen, og en mindre procentdel går til Gomore. Gomore’s kernekompetence er en kombination af deres it-system og app med udveksling af information og kommunikation mellem brugere samt en vis troværdighed inden for deres budskab og koncept.

Gomores app er hele foretningsgrundlaget, for at konceptet fungere. Appen er der, hvor brugere mødes og udveksler køreture, men også der gomore får deres største indtjening.