Glas og Kunst | Noter Erhversret Case

Indledning
Forretningen "Glas og Kunst" er placeret i et attraktivt lokale i et storcenter. Butikken ejes af to piger, og de driver deres virksomhed under navnet Viola og Rose I/S.

Pigerne startede som ansatte i butikken for flere år siden, og da indehaveren blev alvorligt syg, enedes de om at købe butikken.

De følte sig sikre på at kunne klare det, dels fordi butikken gennem flere år havde gået rigtig godt, og dels fordi den havde en meget attraktiv placering med en stor glasfacade ud til storcenterets torv. Men alligevel begyndte det efter nogle få år at knibe med salget.

Indholdsfortegnelse
1. Forklar hvilken rolle og hvilke opgaver Forbrugerombudsmanden har.

2. Redegør for god skik-begrebet.

3. Giv et begrundet løsningsforslag af de forskellige markedsføringstiltag ved hjælp af juridisk metode.
- Glas og Kunst annonce i den lokale avis:
- Skilt udenfor butikken:
- Reklamespot i den lokale radio
- Ophængt skilt i butikken:
- Et nyt sortiment med nye priser:
- Hylden bagerst i butikken:
- Reklame med sorte sambo:

Uddrag
Forbrugerombudsmandens opgave/rolle er at står ansvarlig for at udføre tilsyn med at virksomheder overholder de pågældende regler i markedsføringsloven, tobaksreklameloven, e-handelsloven, loven om juridisk rådgivning og en håndfuld love som omhandler forbrugerne i form af forbrugerbeskyttende regler i betalingsloven og tjenesteydelser.

Ved et tilsyn hvor forbrugerombudsmanden mener at virksomhed/erhvervsdrivende ikke viser et “tilfredsstillende” resultat, kan forbrugerombudsmanden tage erhvervsdrivende i retten.

---

Når erhvervsdrivende skal markedsføre sin virksomhed, er det meget vigtigt de sikre sig at følge §3 og §4. Som fører til begrebet “god skik”, eftersom virksomheden skal opføre sig ordentligt i samfundet.

Formålet ved god skik er altså at forbrugeren bliver behandlet acceptabelt og dermed beskyttes mod markedsføringstiltag. Men begrebet “god skik” er ikke kun for forbrugernes skyld, men også for de erhvervsdrivende selv.

Idet begrebet beskytter dem mod unfair konkurrence. Således beskytter “god skik” også samfundet generelt, for ikke at blive udsat for nogle voldelige eller sexistiske reklamer.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu