Fristaden Christiania | DHO opgave | 10 i karakter

Indledning
Legal hash og frihed er det vi kender til ”eventyrlandet” Christiania. Det ligger lidt i navnet ”fristaden” at man var et frit menneske, som ikke var tilknyttet af politik, og havde sit eget samfund.

Alle var frie og havde det godt sammen. ”alle mennesker var søde og rare, bare de fik nogle ordentlige forhold. Det viste sig så at være helt forkert” lyder det fra en af de tidlige beboere.

Jeg har valgt emnet Christiania, da jeg har denne enestående mulighed for at sætte mig ind i det, andre ikke har ville sætte sig ind i. Os der ikke har boet på Christiania, har ikke samme billede af fristaden, som dem der har boet der.

For at besvare mine problemstillinger og min problemformulering har jeg foretaget mig forskellige metoder. Ved de historiefaglige metoder, har jeg benyttet mig af er bl.a. den kvalitative metode.

Indholdsfortegnelse
Indledning
Redegørelse: Jeg vil redegøre for fristaden Christiania og boformen her.
Til sidst vil jeg diskutere forskellene mellem generationernes opfattelse af den gode opvækst på Christiania.
Konklusion

Uddrag
Dog gjaldt aftalen kun ét år, så hvert år skulle der genforhandles, og politikerne havde forhandlingsmagten under det hele.

I 1992 igangsætter politiet en kampagne mod hashhandel, hvilket førte til hel del vold, herunder brug af tåregas, hvor ALLE blev visiteret i ca. et halvt år, hvor Christiana blev til et forskningsobjekt endnu engang.

Her mente nogen forskere, at de danske myndigheder samt andre lande kunne lære noget af fristaden, hvilket medførte til ophævelsen af politibesættelsen.

Nytår 1995 sker det ekstraordinære. Forsvarsministeren Hans Hækkerup melder ud, at christianitterne kunne betragtes som mønsterborgere når det gjaldt betaling offentlige ydelser.

I 1996 blev der langt om længe forhandlet en længerevarende plan for området. Det var et kompromis mellem regerings udspil fra 1989 og Christianias ”grønne plan”.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu