Indholdsfortegnelse
Formål:
Materiale:
Fremgangsmåde:
Hypotese:
Resultater:
Diskussion:
Konklusion:

Uddrag
Formål: Jeg vil med dette forsøg gerne påvise at planter laver fotosyntese og/eller respiration.

Derudover ønsker jeg også at undersøge, hvad der sker med pH-værdien under fotosyntese og respiration samt undersøge om det er muligt at danne fotosyntese og reparation uden levende organismer.

Materiale: Til dette forsøg skal man bruge 4 reagensglas med propper, reagensglassene skal være markeret med etikker fra 1-4.

Derudover skal man også bruge parafilm, elastikker, Bromthymolblåt (BTB), vandplanter (vandpest), danskvand samt sølvpapir.

---

- Reagensglas 1: Jeg formoder, at det første reagensglas vil forblive grønt (neutralt) eftersom der ikke er nogen levende organismer og der heller ikke forekommer nogle reaktioner, som kan påvirke pH-værdien.

- Reagensglas 2: Jeg formoder at det andet reagensglas også vil forblive grønt, eftersom der ikke er nogen levende organismer og der heller ikke vil forekomme nogen reaktioner.

- Reagensglas 3: Jeg formoder at det tredje reagensglas vil beholde den grønne farve, dog med en gul nuance.

Min formodning bygger på det faktum, at der er levende organismer inde i reagensglasset og det derfor gør det muligt, at der forekomme respiration.

Min formodning er, at BTB’en vil få en gul nuance, eftersom den vil blive mere sur af respirationen, hvilket også vil sige at pH-værdien falder.

- Reagensglas 4: Det sidste reagensglas indeholder levende organismer og har adgang til lysenergi, derfor formoder jeg at BTB’en ville skifte tilbage til blå og blive basisk.