Indledning
Artiklen giver et indblik i, hvordan politikerne samt magthavere gør brug af Nysprog i den politiske debat, og hvordan det påvirker befolkningens holdninger, uden at de gør brug af egentlige argumentationer.

Uddrag
Hvis vi starter med at kigge lidt på Henrik Dørge afsender, så er han uddannet på Danmarks Journalisthøjskole, og arbejder for Weekendavisen hvor han skriver om samfund og politik.

Artiklen er meget præget af Henrik Dørges subjektive mening, det ses allerede i den første sætningen ” Kært barn har som bekendt mange navne, men det har problembørn sandelig også” her er problembørn en metafor for Nysprog, og de problemer det skaber og på den led få vi en lille smag på Henrik Dørges negative holdning til Nysprog, og den kommer også til udtrykt gennem hele artiklen med de eksempler han fremhæver.

I artiklen er der udpræget brug af ekspertargumentation fra Christian Kock, professor i retorik ved Københavns universitet, Professor Peter Harder, forsker i lingvistik og sprogbrug ved Københavns Universitet, CEPOS-direktør Martin Ågerup samt læge og næstformand for foreningen ”Kvinder for Frihed” Nina Bjarnason.

I overskriften ”Forførerens sprog” kan man ikke entydigt fange om Henrik Dørge har skrevet en positiv eller negativ artikel, da det at blive forført både kan være godt og dårligt, jeg tror, at det har været hans hensigt med overskriften at give læseren en lille forsmag på begrebet Nysprog.

Men ved at læse videre finder man hurtigt ud af, at artiklen ser negativt på brugen af Nysprog. Selve ordret Nysprog stammer oprindeligt fra George Orwells roman ”1984” hvor Newspeak (Nysprog) har til hensigt at ændre og regulere borgernes tanker gennem manipulation af sproget.