Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand

Indledning
Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand kan være rigtig kedelig at læse, da man kan føle at der ingen handling er.

Men hvis man læser romanen med baggrundsviden om minimalismen, bliver den lidt mere interessant at læse. Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand, skrevet af Helle Helle i 2002, handler om Susanne og hendes liv med hendes kæreste Kim, og hendes forestillinger om et perfekt liv.

Uddrag
Handlingen i Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand starter in medias res. Romanen er ikke skrevet kronologisk, da bogen starter med slutningen. I første kapitel får vi at vide, at det er lille juleaften, og at Kim er død. I sidste kapitel får vi at vide, at de gør klar til jul med juletræ og pynt. Her ved vi at slutningen foregår lidt før starten.

Det vil sige at der er brugt en cirkelkomposition. Derfor er alt mellem første og sidste kapitel flashback. Første sætning i kapitel 2 siger fortælleren: ”Men først var det november.”.

Her indikeres at bogen ikke fortsætter direkte efter Kims død, men at vi først skal tilbage i tiden, og dermed ved vi at de næste kapitler er flashbacks, og de spænder over et års tid. Cirkelkompositionen kan både være god og dårlig at anvende.

For nogen vil det være ærgerligt at man får afsløret slutningen allerede fra første kapitel.

Men for andre kan det gøre romanen mere interessant at læse, da man vil undre sig over hvad der er sket og hvorfor, og derfor vil man blive ved med at læse bogen for at få et svar. Man kan både sige at slutningen er åben og lukket. Den kan være åben da vi, som sagt, får at vide at Susanne gør klar til jul med juletræ og pynt, og ikke mere end det.

Vi ved ikke hvad der sker efter, derfor er den åben. Men den kan jo også være lukket, fordi vi ved egentlig godt hvad der sker efter Susanne gør klar til jul, hvilket er at Kim dør. Fortælleren i denne roman er en 3. personfortæller.

Da det ikke angives hvem fortælleren er, så må fortælleren være af samme køn som forfatteren. Fortælleren er en personbundne fortæller, da hun følger en bestemt person gennem hele handlingen, hvilket er Susanne. Synsvinklen er så tæt på Susanne, at 3. personfortælleren næsten kunne være en jeg- fortæller.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu