FNs 17 verdensmål | DHO | 10 i karkter

Indledning
I 2015 vedtog lande over hele verden "De Forenede Nationers 2030-fremtidsplan for bæredygtig udvikling", og de tilhørende 17 verdensmål.

De globale mål er indbyrdes afhængige og afbalancerer de tre aspekter af bæredygtig udviklingsøkonomi, samfund og miljø.

Derfor er verdensmålene gældende for alle lande i verden, og har en national og international dimension på grund af dets universalitet, og dermed en fælles retning og ambition for fremtiden.

Indholdsfortegnelse
INDLEDNING 3
- MOTIVATION 3
- PROBLEMFORMULERING 3
- METODEAFSNIT 4
- AFGRÆSNING 4
REDEGØRELSE 5
- LIGESTILLING SOM BEGREB 5
- POLITISKE ASPEKTER 5
- ØKONOMISKE ASPEKTER 6
- SOCIALE ASPEKTER 7
ANALYSE 7
- FRI OS FRA KÆRLIGHED; SUZANNE BRØGGER 8
- LOL-LITA; SOFIE DIEMER 10
- KILDEANALYSE AF ”FRI OS FRA KÆRLIGHED”& ”LOL-LITA” 11
- KOMPARATIV ANALYSE AF ”FRI OS FRA KÆRLIGHED”& ”LOL-LITA” 11
VURDERING 13
KONKLUSION 14
LITTERATURLISTE 15
BILAG 16
- BILAG 1 16
- BILAG 2 16

Uddrag
Fri os fra kærlighed er skrevet af Suzanne Brøgger. Det var hendes debutbog der udkom i 1973, samme år hvor loven om fri abort blev vedtaget .

Suzanne Brøgger blev kendt på at være en fortaler for seksuel frigørelse og kritik af kernefamilien og ægteskab .

Suzanne har været med til at udfordrer og sætte spørgsmålstegn ved de moderne sammenlivsformer gennem sine bøger og digte. Hun kæmper for den erotiske frigørelse og kærlighed.

Hendes største tematikker er kærlighed og sex. I “Fri os fra kærlighed” bliver der skrevet om, køn, kærlighed, feminisme og har kritiseret kernefamilien.

Uddraget jeg vil analysere er ”Fri os fra kærligheden”, hvor der særligt talt om kernefamilien. Hvor Brøgger kommer ind på en unavngivet kvindes personlige holdninger og erfaringer med kernefamilien.

Her fortælles om hendes fortvivlelse over kernefamilien, og kvinden kommer fra et miljø hvor ingen i hendes omgangskreds har haft en lykkelig familie.

Teksten er dermed også skrevet i jeg-fortæller-form, da det omhandler en unavngivet kvindes historie og meninger. Sproget i teksten er høj stil, med komplekse ord og lidt gammeldags, hvis man sammenligner med nutiden;

”kønsforskelle, thi det er det mest ” ordet “thi” er brugt oftere i ældre tekster. Det der går teksten høj stil er enkelte ord så som; ”kompulsiv ”, ”utopister ” og ”neuroserne ”.

I og med det er skrevet i jeg-person, og høj stil får læseren også et billede af hvem kvinden er. Man får et indtryk af hun er klog, og hun er et stærkt individ med mange meninger og holdninger.

Hvilket også gør hendes tekst er tankevækkede. Mest af alt fordi hun skriver om nogle tabuer omkring det at blive gift og være sammen med den person resten af ens liv.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu