Indledning
Mange mennesker oplever følelsen af jalousi igennem livet. Jalousi kan opstå, hvis man føler sig truet af en tredje part, som vil overtage ens position som den foretrukne.

Dette er netop tilfældet i Maria Cecilie Ronés ”Fjern Hende”. Den lille pige Apoline er på stranden med sin far og tre af hans venner, hun er i den syvende himmel, da hun har glædet sig længe til at se Ham igen.

Uddrag
Apoline glæder sig meget til at komme på stranden, og hun kan næsten ikke vente, til at hun skal se Ham igen. Hun medbringer en rød, skinnende badebold, som symboliserer et barn med Ham, jævnfør:

”Apoline nynner, mens hun vugger badebolden frem og tilbage i armene, det er hendes baby, og Han er faren”. (ll.32-33, s. 179) Denne badebold er også, en måde hun kan udleve sit id, altså bolden erstatter hendes lyst til at få et barn og familie med Ham.

Der er en anden lille pige på stranden, som tilbyder Apoline et bolsje, mens hun leger med Ham. Apoline bliver sur og jaloux på den lille pige

da hun opfatter situation som om pigen er interesseret i Ham, og derfor slår hun pigen på næsen, jævnfør: ”Apoline springer op og slår pigen, alt hvad hun kan, lige på næsen, og den begynder at bløde”.