Indledning
Døden er noget, vi alle skal igennem på enten den ene eller anden måde. Døden er en uundgåelig naturlig del af livet, så hvorfor er den så svær at tale om?

Måske frygter vi noget, vi ikke har kendskab til? Måske er vi bange for, hvad der i virkeligheden skal ske når vi dør? Dette spørgsmål kan ikke besvares – hvilket nok er meget fint.

For måske vil vi slet ikke vide hvad der sker efter døden. At vi en dag lukker øjnene, ikke trækker vejret længere, ikke eksisterer i denne verden, er det, det døden drejer sig om?

Hvorfor er vi så forskrækkede over døden, hvorfor ikke bare snakke om døden, som en smuk ting?

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Min erindring kan samtidig perspektiveres til artiklen ”Farlig fiktion”, af Damian Arguimbau. Arguimbau fremstiller nemlig problematikken om, at forældre hemmeligholder døden for deres børn.

Han skriver blandt andet om serien ”Mille”, der handler om Mille og hendes bedste veninde Marie.

De to første afsnit i serien indledes med henholdsvis en trafikulykke med døden til følge og en begravelse. Dette har skabt stor debat blandt børneseernes forældre.

Forældrene mener simpelthen ikke, at sådanne barske emner hører til i en børneserie og har derfor klaget. På den ene side kan jeg godt forstå, at serien har vakt debat.

Døden er et emne, som for nogle kan være hårdt at snakke om og svær at forholde sig til. På den anden side kan man ikke komme udenom, at det er et vigtigt emne.

Døden er en del af livet, som også børn før eller siden skal lære at forholde sig til. Døden findes i adskillige afskygninger omkring os. Det kan være når ens mormor, en fra skolen eller personer i fjernsynet mister livet.

Det er et umuligt emne at overse. Som barn var jeg selv stor fan af serien og brugte mange timer på at se og gense samtlige afsnit.

Personligt har jeg aldrig haft problemer eller følt sorg over at se serien. Jeg mener tværtimod, at serien belyser nogle helt essentielle motiver.

Blandt andet viser serien også, hvordan man kommer videre efter sådan en oplevelse og hvordan nye venskaber og kærlighed kan være vejen ud.