Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Min familie og jeg, sidder på sofaen og ser ’’kampen om at blive sund’’, så kommer min svedige storebror fra sin løbetur, han er driv våd. Han kommer ind smilende og kigger på os ’’i sidder virkeligt og federe den af’’ siger han, vi alle sammen kigger hen på ham og smiler igen ’’ ja det gør vi’’ siger vi alle på samme tid. Min bror er personlig træner, han arbejder med folk der gerne vil blive sundere, og få et bedre livstil. Min bror har spurgt os mange gange om vi ikke vil starte på familieforløb med ham, men vi har aldrig magtet. Lige pludseligt, ude i det blå sagde min far ’’fra i dag skal vi alle sammen være sunde, spise sundt, træne løbe, vi gøre det som familie!’’. Vi kiggede alle sammen helt stille på ham, ’’mon han mener det’’ tænker jeg, vi var alle sammen mundlame og blev ved med at kigge på ham.

Han så seriøs ud, og det samme gjorde vi andre også, som sad i stuen. Vi har været stille et stykke tid, ’’det synes jeg er en god ide’’ sagde jeg, ’’ JAAA DET EN MEAG GOD IDE’’ råbte alle sammen og smillede. Min lillebror spørger min far ’’ hvor fik du den ide om at blive sund?’’ ”da vi så ”kampen om at blive sund”, tænkte jeg at det har vores familie også brug for”. Vi sidder og spiser spiller, men vi tænker ikke over at vi ikke er aktive, og sunde. ‘Min mor så meget rørt ud, hun virker til at være stolt af vores far, som tager noget initiativ i familien, så vi bliver gladere sammen. Vi rejste os alle sammen, vi gik hen til far og gav ham den største krammer, han så glad ud det samme gjorde vi også.

’’Nu skal vi være sunde, jeg kan ikke vente til vi skal i gang’’ sagde min lillebror, ’’kan vi ikke starte på familie forløb som storebror har tilbudt os mange gange?’’ spurgte jeg helt glad, min fars humør ændres sig ’’NEJ! Det skal vi ikke, vi kan godt selv!’’ sagde han surt, vi så alle sammen chokeret ud og så på ham ’’hvorfor siger du det på den måde? Det kunne være hyggeligt at starte hos ham’’ sagde jeg, men jeg gjorde det hele værre han blev mere sur og gik udenfor, vi lod ham gå ud og køle lidt ned.