Indledning
Kristeligt Dagblads artikel ”Nogle drømmer om at blive Ronaldo, andre drømmer om at blive Dev1ce”, tager udgangspunkt i et af nutidens helt store spørgsmål, er e-sport en rigtig sport? I de seneste år har fænomenet e-sport, haft sit frembrud i de danske medier såvel som hos danske voksne og unge.

Udsagn som at e-sport udelukkende er for asociale nørder, og ikke er en sund fritidsaktivitet, danner bevæggrund for artiklen og podcasten ”Kejser: Gaming for dummies- guide til forældre”.

Uddrag
I teksten møder vi Martin Steen Olsen og Mads Kaustrup Andersen, som er stifterne af København Esport. De vil gøre op med forestillingen om, at e-sport er en subkultur for asociale nørder. Deres forening trives i skrivende stund med bravour, og den havde i oktober 2017 20 medlemmer.

Det er ikke kun København Esport der stortrives - faktisk har idrætsorganisationen DGI udarbejdet et kort, som viser, at der er 32 klubber og foreninger der udbyder e-sport i 2017 .

Noah Haakon Degn Nielsen og hans mor deltog i Anne Kejsers podcast om gaming, for at oplyse andre om deres erfaringer relateret til Noahs store tidsfordriv foran skærmen. Noahs mor, Rikke, fortæller blandt andet, at hun er glad for de begrænsninger, hun har sat for sin søn, selvom han stadig har fået lov til at bruge flere timer online.

Familien indførte en spillefri dag, hvor der var nul spilletid, hvilket også medførte, at familien undgik en masse diskussioner, fordi aftalen var klar. Udover det har familien Haakon ingen restriktioner, så længe de ved, at Noah får passet sin skole og passet sit sociale liv væk fra skærmen.