Indledning
Egernet handler om hovedpersonen Jacob og hans kæreste Lise. Lise vil rigtig gerne have børn med Jacob, men Jacob har det ikke på samme måde. Historien springer fra samtalen mellem Lise og Jacob, og episoden hvor Jacob kører egernet ned.

Han har meget svært ved at slå egernet ned og det ender derfor med at han vender ryggen til egernet, og håber på at det dør af blodmangel. Samtalen med Lise omhandler Jacob og Lises forhold. Deres forhold er kompliceret, da de er uenige om ar få børn.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Et af motiverne i denne novelle er, at hovedpersonen Jacob er meget i tvivl om han lever livet på den rigtige måde, med hensyn til Lise, børn og hans håndtering ad situationer.

Et andet motiv i novellen er egernet og hele konflikten mellem Lise og Jacob. Hele novellen er bygget op omkring uheldet med egernet, men også hans tanker omkring forholdet mellem Lise og ham.

Et andet motiv er, at Jacob har svært ved at træffe valg, især med hensyn til Lise. Han er meget i tvivl omkring valgene, og om det er det rigtige. Dette gør Lise meget i tvivl, hvilket også får hende til at sige hele 2 gange i teksten ”Det fordi du ikke elsker mig” (linje 18, side 175 og linje 14, side 181).