Egen Virksomhed: NeoService | Teknologirapport

Resumé

Dette projekt, havde vi den målsætning at, vi skulle lave et produkt, hvor køberen skulle have den følelse af, at det er et produkt der vil kunne hjælpe dem i deres dagligdag. Her har vi haft en person til at teste vores produkt, hvor hun skulle afprøve vores produkt med de små dagplejebørn. Hvor vi så dermed ved, at både vores målgruppe, og at selve problemet er løst. Dette er så, et produkt hvor det har dækket alt, det den skal dække.

Problemanalyse

Ofte når skeen, gaflen eller kniven ryger ned i tallerkenen er det ikke altid fordi man er uopmærksom, men også fordi at man måske ikke er god nok motorisk eller om man har en sygdom der gør at man måske ikke har så nemt ved at spise. Personer med mangel på motorik i form af sygdomme som muskelsvind, der i den grad kan påvirke ens motoriske evner. Der findes også andre kroniske sygdomme, men det er også egnet til børn og gamle der har motoriske problemer. Disse vidt forskellige personer, påvirker også forskellige personer i samfundet. Motorikken og især sygdommene er noget sosu-hjælpere i høj grad har problematikker med. Ikke store problemer, men hvis problemet kunne løses uden besvær og tidsspild, så ville det gøre sosu-hjælperens job en lille smule nemmere. Fordi sosu-hjælpere har ikke tiden til at hjælpe med alt det der skal gøres i husstandene, fordi de enten er bagud i forvejen eller har alt for meget at se til, ved de forskellige personer. Så hvis de skal “spilde tiden” hos borgerne på at finde ny bestik hvert minut eller skal vaske det op, så forsvinder der bare meget af deres tid, som i forvejen er kort ikke er for lang.

Problemet

Problemet som vores produkt sigter efter at løse, er et samfundsproblem. Problemet påvirker forskellige grupper som, folk med nedsat motorik, folk med besvær for at holde styr på bestikket og børn. Bestikket kan hjælpe med folk der har besværligheder ved at have kontrol over deres bestik, og kan ved et uheld falde ned i deres måltid.

Formål

Vores formål er at, skabe et produkt der gør at, sosu hjælpere har mere tid til at klare nogle af de andre ting de skal. Derfor vil vi skabe et sæt, der kan være med til at forhindre det. Vores produkt har ikke en bestemt målgruppe, vi går efter at, kunne have så mange brugere som muligt. Da det er et problem vi alle går og døjer med i hverdagen. Med dette produkt kan vi spare samfundet strøm fordi der vil være mindre opvask. Vi vil gøre det ved hjælp af magneter der sidder på tallerkenen og bestikket eller en hank som sidder på bestikket.

Problemformulering
Vi opsat 3 krav til vores produkt, som har fokus på at løse et samfundsproblem, som kan hjælpe hjemmeplejen og motorik hæmmede. Vi har valgt at bruge magnetisme til at løse problemet.

Det første krav vi har opsat, er at bestikket ikke må falde ned i tallerkenen, som er vores hovedkrav, og vi sigter efter at løse netop dette problem, som er vores mærkesag ved produktet.

Vores andet krav er at det skal være et komfortabelt, og det tredje krav, er at det ikke nødvendigvis skal være et nydeligt og pænt service-sæt. Vi vægter komfort, i sådan en høj grad, grundet at det skal være nemt og brugervenligt for brugeren.

Indledning
Plejehjem
Er du lige kommet på plejehjem, ledende er slidte og observationsevne er lidt hæmmet? Din motorik er ikke hvad den har været, og små ting som aftensmaden kan være en byrde i form af servicen kan besværligt at holde på tallerkenen eller bare fordi du gerne vil være lidt mere anstændig, men hjælpemidlerne har du dog stadig brug for? FRYGT EJ, NeoService er vejen frem til et anstændigt og brugervenligt hjælpemiddel til dig!

Dagpleje
Er du dagplejemor, bruger du unødvendig tid på at gøre bestikket rent, fordi børnene til tider kan være uopmærksom eller vilde? Tørre du bestikket rent flere gange i løbet af et måltid, fordi en af dine poder taber skeen ned i jordbærgrøden? FRYGT EJ, NeoService er vejen frem til mere tid til dine purke i dagligdagen!

Indholdsfortegnelse
Resumé 2
Indholdsfortegnelse 3
Forord 4
Problemanalyse 4
Problemet 4
Formål 4
Problemformulering 5
Projektafgrænsning 5
Behovsvurdering 7
Produktudvikling 8
Teknologianalyse 10
Teknologivurdering 11
Interessenter og aktører 12
Markedsføring af produkt 14
Miljøvurdering 18
Perspektivering 19
Konklusion 20
Litteraturliste/ Kildeoversigt 20
Bilag 22

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her