Indledning
”Dundun” er en kort novelle skrevet af Denis Johnson. ”Dundun” er én ud af 11 noveller, taget fra bogen ”Jesus’ son”, som også er skrevet af Denis Johnson.

Novellen blev skrevet i 1992, men blev i 2019 oversat fra amerikansk til dansk. Novellen starter ud in media res, hvor vi bliver præsenteret for en første person, Dundun.

Jeg-fortælleren tager ud til Dundun, for at få noget medicinsk opium. Han er dog uheldig, da han når derud, hvor han bliver mødt af Dundun, som lige har skudt sin kammarat McInnes.

Uddrag
I forhold til det sociale forhold imellem personerne, kan man diskuterer deres tæthed. Jeg ville gå ud fra, at nogle af dem har et tættere forhold end andre, da jeg-fortælleren senere hen siger; ””

Jeg er glad for at han er død” sagde jeg til Dundun. ”Det var ham der fik alle til at kalde mig ’ Båtnakke’”” (s. 64, l. 23-24). Jeg-fortælleren og Dundun mødte hinanden, da de begge sad i Johnson Country fængsel.

De økonomiske forhold, ville jeg skyde på at de ligger i mellemklassen. De har råd til hash, opium og smøger, så helt fattige kan de ikke være.

Da de kører igennem Iowa’s skeletrester, bliver stedet som de kører igennem også beskrevet: ”Det var en lang, lige vej igennem udtørrede marker så langt øjet rakte.

Man kunne tro, at der ikke var nogen luft i himlen, og jorden var lavet af papir.” (s. 63, l. 10-12). ”Der havde været tørke i årevis, og en bronze farvet tåge af støv lå over sletterne.” (s. 65, l. 6-7).

Det fysiske miljø i historien bliver beskrevet, lidt som en ørken. Vi antager at Dundun bor på landet, da hans nabo Tim Bishop, bor på en gård.

Vi bliver i novellen præsenteret for 7 personer. Jeg-fortælleren, Dundun, McInnes, Tim, Beatle, Blue og Jack Hotel. Størstedelen af personerne var til stede inde i huset, da McInnes sad og holdte om sit skudsår.

Vi får dog ikke meget afvide om de forskellige personer, udover jeg-fortælleren, Dundun, McInnes og Hotel. Dundun og jeg-fortælleren er dog hovedpersonerne i novellen, og resten er flade personer.